הבדלים בין תשריט תיק בניין לתשריט בית משותף

  • שוני בטאבו מול תשריט בית משותף
    חנוך | 07/07/2019 19:10

    שלום רב,

    אני בתהליך לרכישת דירה.

    במסגרת בדיקות עו"ד, נמצא כי קיים הבדל בשרטוט הדירה בטאבו לעומת שרטוט הדירה בתשריט הבית המשותף.

    ההבדל מתבטא בחדר המטבח. ברישום הטאבו, המטבח מופיע כחלק מהדירה(מה שאכן נכון) ואילו בתשריט הבניין, מופיע המטבח כחלק מהדירה השכנה (הכניסה אליו לפי התשריט קיימת דרך הבית השכן).

    בבניין קיימות שמונה קומות, בארבע מתוך השמונה, הרישום כפי שמופיע בתשריט העיריה הוא הנכון, ואילו בארבע האחרות(בהן הדירה בה אני מתעניין נמצאת) התשריט שגוי מאחר ונבנו שונה.

    הקונים אינם מתכוונים לבצע תהליך לתיקון הנושא מול העיריה.

    האם קיים סיכון ממשי בקניית הדירה?

    למי יש עדיפות במקרה זה, לרישום בטאבו או לתשריט הבניין?

    תודה רבה לכל העוזרים!

    • הבדלים בין תשריט תיק בניין לתשריט בית משותף
      עו"ד מיכאל שטרית | 10/07/2019 11:07

      שלום וברכה,

      מנתוני השאלה אני מבין שיש פער בין תשריט הבניין המצוי בתיק הבניין בעירייה לבין תשריט הבתים המשותפים. במקרה זה התשריט בתיק הבניין גובר. לכן יש לפעול על מנת לתקן את הפער.

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il