האם קיימת עילת תביעת רשלנות עקב אבחון לקוי של CT?

  • התרשלות של בי"ח
    אבי | 07/07/2019 18:06

    שלום רב!

    בשנת 2018 אבחנתי במחלה קשה. יחד עם זאת:

    1. בשנת 2012 בוצעו צילומי רנטגן עם פענוח תקין לכאורה.

    2. בשנת 2013 שוב הפניתי לצילומי רנטגן. לא ידוע האם בוצעו צילומים, אין תוצאות בתיק.

    3. בשנת 2016 בוצעו צילומי CT עם פענוח תקין לכאורה.

    4. בשנת 2018 בוצעו צילומי רנטגן וצילומי CT חוזרים עם אבחנה במחלה הנ"ל.

    יתר על כך, בבדיקה חוזרת של צילומים משנת 2012 ו-2016 התברר שצילומים לא תקינים וניתן היה להבחין את המחלה גם לפי צילומי רנטגן משנת 2012 וגם לפי צילומי CT בשנת 2016.

    נניח שאני לא יכול להוכיח שעברתי צילומי רנטגן שהופניתי בשנת 2013.

    האם עדיין יש עילה לתביעה בגין איחור באבחנה (בהתחשבות של אשם תורם למשל), עם בשנת 2012 ובשנת 2016 התרשלו בבי"ח באבחנה, ובאמצע, בשנת 2013, לכאורה לא בוצעו צילומים? תודה רבה

    • האם קיימת עילת תביעת רשלנות עקב אבחון לקוי של CT?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 13/07/2019 18:42

      אבי שלום,

      מפרטי המקרה כפי שמתוארים על ידך עולה, כי בשנת 2018 אובחנה אצלך מחלה קשה, שניתן היה לאבחנה החל משנת 2012 אך בשל טעות או מחדל של הגורם המפענח ו/או המטפל, לא אובחנה.

      את טענתך הנ"ל לגבי פענוח הצילומים, ניתן לבדוק רק על ידי פנייה למומחה רפואי שיבחן ביסודיות את כל החומר הרפואי הרלבלנטי.

      לכן, חשוב בשלב ראשון לפנות למוסדות הרפואיים ו/או לרופאים שטיפלו בך ובהם בוצעו גם הצילומים ולבקש את כל החומר הרפואי שקשור בטיפול שניתן לך, לרבות צילומי רנטגן, CT וכל רשומה או בדיק, סיכום רפואי, מעקב וכיוב'.

      לאחר קבלת החומר, המלצתי החמה היא, לפנות לעורך דין שעוסק באופן ייחודי בתחום הרשלנות הרפואית אשר יעביר את כל החומר שאספת לבדיקה יסודית ע"י מומחה רפואי מתאים אשר יבחן על סמך החומר ראשית את שאלת האחריות, דהיינו, אם ניתן היה לאבחן את המחלה כבר בשנת 2012 או בכל אחד מהמועדים שציינת.

      במידה ומסקנתו של המומחה תהיה כי מחלתך לא אובחנה עקב מחדל ו/או רשלנות של הגורמים שטיפלו בך כפי שאתה טוען, ועקב כך, לאחר שיבדוק גם את שאלת הנזק יגיע למסקנה נוספת והיא, שנגרמו לך נזקים גופניים, אזי ניתן יהיה לומר שקיימת עילת תביעה וניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.

      במידה והנך מעוניין בהבהרות והסברים נוספים, אשמח לסייע.

      מאחלת לך בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      בר כוכבא 23 (V Tower), בני ברק
      טלפון: 03-5114014 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com

      • תודה רבה על תשובתך מקצועית ומפורטת
        אבי | 13/07/2019 18:54

        תודה רבה על תשובתך מקצועית ומפורטת