איחור בביצוע

  • עיכוב במסירה ואי מתן תשובות ומפרטים
    אורנה | 07/07/2019 16:05

    שלום, משפחתי רכשה שתי דירות בפרויקט תמ"א 38. היזם מאחר במסירה כבר חצי שנה. דיירים המתגוררים בבנין וגם המפקח על הבניה מטעמם, מדווחים על ימים ללא עבודה וימים בהם עובדים 2-3 פועלים ללא פיקוח ממשי. היזם טוען שהעיכובים נובעים בגלל שחברת המים וחברת החשמל שינוי תכניות היות ובניינים אחרים בגוש/חלקה אמורים לעבור אף הם תהליך תמ"א. ראשית, לא נראה בעיניי הגיוני מצב של שינוי תכניות כאשר תכנית התמ"א לבניינים הנוספים טרם אושרה. בכל אופן, גם אם התעכב בגלל צד ג' זה או אחר, אין הדבר מצדיק האטת קצב העבודה. לפניית עו"ד הדיירים שביקש לוח זמנים לסיום העבודות בבניין ובדירות הבעלים וכן ביקש מפרטים של המתקנים השונים בבנין, ענה שאיננו בקו הבריאות.  בתירוץ זה הוא השתמש לאורך כל הדרך, כאשר מידי פעם מבקר בבנין וכן משתתף באירועים משפחתיים, כך שמצבו הבריאותי לא גרוע כפי שהוא טוען. האם קיים הליך משפטי מזורז שיחייב את היזם לסיים את העבודות תוך פרק זמן סביר ואם לא, להפקיע מידיו את הדירה האחרונה שטרם מכר ולהוציא אותו מהפרויקט ? אחרת נמשיך להיות (רוכשים ובעלים) בני ערובה בידיו ומי יודע עד מתי. החשש שלנו שיעברו שנים עד שנקבל את דירותינו שרכשנו במיטב כספנו (כבר שילמנו 90% מעלות הנכסים+הצמדות). תודה, אורנה

    • איחור בביצוע
      עו"ד אילן הלוי | 09/07/2019 08:24

      אורנה שלום

      לא כל כך פשוט להשתלט על הפרויקט וגם אפ תעשו זאת - מי ישלים את הבניה.

      אני מציע כי קודם כל תנסו לברר מול המפקח ומול עורך הדין וגם אולי להפגש עם היזם - באיזה שלב הבנין נמצא, לוז לסיום, מדוע מתעכב וכו'.

      עדיף כרגע לחוק שיניים ולהתקדם אפילו בקצב איטי לגמר הפרויקט.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • הבעיה שאין עם מי לדבר
        אורנה | 09/07/2019 11:31

        שלום, יתכן שלא הבהרתי היטב את המצב. פשוט אין עם מי לדבר. היזם טוען שאיננו בקו הבריאות ושם מולנו את הגיס שלו שגם הוא לא מספק תשובות. עו"ד הדיירים שלח מכתב בקשה ללו"ז והתשובה שקיבל היתה : "אינני בקו הבריאות". טיעון נוסף שלו הוא שצד ג' שינה לו תכניות ולכן מתעכב במסירה. טענתו לא מגובה במסמכים וגם אם שינו תכניות, סביר שזה היה מזמן ולא מסביר או מצדיק אי מתן לוח זמנים לסיום הפרויקט. השאלה עד מתי הוא יכול למשוך זמן ולא לתת תשובות כאשר 90% של כספי הרוכשים בידיו ורובם נאלצים לשלם שכירות גבוהה בלי לקבל פיצוי על עיכוב של יותר מחצי שנה במסירה. תודה, אורנה

        • איחור בביצוע
          עו"ד אילן הלוי | 16/07/2019 08:18

          היי אורנה

          תנצל על האיחור בתשובה. חופשה קצרה.

          מה שאת מתארת נשמע לא טוב.

          עדין המשימה של השתלטות על פרויקט היא קשה.

          מה שאני מציע הוא קודם כל -

          תתאגדו הדיירים כולל רוכשי דירות חדשות מהיזם.

          תבחרו עו"ד (יכול להיות עו"ד הייצג אותכם)- תוציאו מכתב התרעה תקיף ליזם לגבי ההפרות שלו והצורך בקבלת לו"ז עדכני וסביר.

          אם לא הולך או מקבלים תשובות סבירות - לבדוק אפשרות לבקשה למינוי כונס נכסים על הפרויקט. לא בטוח שיצליח אבל לבטח יכניס קצת מרץ ליזם.

          בכל מקרה אתם צריכים להיות מלווים משפטית.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com