פרשנות הסכם

  • תביעה כספית
    תמי | 07/07/2019 15:12

    שלום!
    כיורשים של הנחלה התחייבנו בהסכם  לשלם את אחזקת
    הבית של המורישים.הקפדנו לשלם כל חודש סכום שנקבע בהסכם כולל חשמל מיסים מים ארנונה וכו.
    עקב סכסוך שפרץ בהובלת האחים המסיתים אנו נתבעים כיום בתביעה כספית על אי עמידה בתשלום.
    האחים ממשיכים את תביעת האב והאם שנפטרו.
    לדוגמא הם דורשים תשלום פלאפון ובטוחי בריאות יקרים שההורים עשו בגיל מאוחר בלי ידיעתנו ועליהם לא שלמנו כי לא בקשו מעולם
    אציין שבזמן כתיבת ההסכם לפני 26 שנה לא היה פלאפון
    ובטוח בריאות כפלטיניום ומשלים.
    שלמנו לפי מה שהיה קיים  בזמנו.טלפון קוי ומיסי קופת חולים.
    אשמח לדעת מה כולל סעיף אחזקת בית והאם תוספת התשלום שדורשים חלה עלינו.
    תודה מראש

    • פרשנות הסכם
      עו"ד רוית טוב-לי | 15/07/2019 12:11

      רמי, שלום,

      בעצם אתה שואל איך נכון לפרש את הסעיף הרלוונטי ההסכם. כל חוזה נתון לפרשנות, לפי שיקול דעתו של השופט היושב בדין, על בסיס אינדיקציות שהביאו הצדדים.

      אני כשלעצמי, סבורה שעלויות טלפון נכללות בדמי אחזקת הבית, אבל ביטוח רפואי לא.

      בכל מקרה, אני ממליצה בחום לא להישאר בודדים במערכה ולשכור את שירותיו של עורך דין טוב, מנוסה וזמין. השפה המשפטית היא שפה לכל דבר, ומי שלא דובר אותה עלול לשלם מחיר.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • תביעה כספית
        תמי | 15/07/2019 14:21

        תודה רבה לתשובתך.
        התיעצנו לא מעט ולאף אחד  לא היתה תשובה לסעיף תחזוקת בית.
        האם  יעזור בעתיד לרשום  במפורט מה זה כולל   או שבאמת  השופט יחליט.?
        אם זה כך זה פותח פתח לתביעות שיכולים למנוע.

        • פרשנות הסכם
          עו"ד רוית טוב-לי | 28/07/2019 00:42

          תמי, שלום,

          תמיד כדאי לרשום במדוייק.

          השופט אינו כבול לזה, ויכול לסטות מכך, אולם זו ראיה מאד משמעותית, והרבה יותר טובה מכלום.

          בהצלחה!

          בברכה,

          רוית טוב-לי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          דניאל פריש 3, תל אביב
          טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

          • תודה רבה??
            תמי | 28/07/2019 12:01

            תודה  רבה??