האם אני יכולה לחזור בי מהסתלקות מירושה?

  • צוואה
    רחלי | 04/07/2019 23:17

    שלום רב
    אמי נפטרה יש ריב בין האחים והאבא על צוואת האם (היו בתהליכים גירושין)
    אחי ביקש ממני לחתום וחתמתי על:
     1. אישור עיזבון  שרק הוא מופיע כיורש
    2. אישור קיום צוואה - מופיע שאנחנו יורשים
    3. אישור בלתי חוזר שהוא מתעסק בכל העינינים של אמי.
    שאלתי היא
    האם עשיתי טעות שחתמצי לו על הדברים הנ"ל?
    במידה ועשיתי טעות האם אפשר לבטל או להוסיף מסמך שיכסה את חלקי בצוואה ולא ליצאת קרחת?
    האם אחי יוכל לנשל אותי מהצוואה הנ"ל.

    תודה רבה
    ולילה טוב
    רחלי

    • האם אני יכולה לחזור בי מהסתלקות מירושה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 06/07/2019 20:31

      רחלי, שלום,

      אני משתתפת בצערך על פטירת אמך.

      נשמע לי מהתיאור שלך שחתמת על תצהיר הסתלקות מירושה, ועל מסמכים נלווים.

      אני ממליצה לך לפנות בדחיפות לעורך דין אמין ומנוסה המתמחה בדיני ירושה, עם העתק המסמכים, ככל שקיבלת העתק, לבדיקת האופציות העומדות בפנייך. הזמן קריטי וחשוב להבין בדיוק על מה חתמת, כדי להבטיח את זכויותייך.

      לפי מה שתיארת, ייתכן בהחלט שאחיך החתים אותך על מסמכים לפיהם את לא יורשת דבר.

      אל תתמהמהי.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il