האם יישמעו עדי התביעה למרות החלטת השופט?

  • שאלה
    יוסי ראובני | 04/07/2019 13:03

    הגישו נגדי כתב אישום בעבירות בנייה, ואני הודאתי בעבירה.

    טענתי להגנה מן הצדק והשופט בבית משפט בחיפה קבע שאין צורך להעיד את עדי התביעה (בגלל ההודאה אני משער).

    האם במצב זה התובע יכול בכל זאת להעיד אותם או שהחלטת השופט היא זו שקובעת?

    תודה, יוסי

    • האם יישמעו עדי התביעה למרות החלטת השופט?

      ליוסי שלום,

      אם אתה מוותר על זכותך לחקור את עדי התביעה בחקירה נגדית, התובע רשאי להגיש לבית המשפט את החומר שאמור היה להיות מוגש באמצעותם, ואת גרסתם ככל שמסרו גרסה בחקירה (בתיקי תכנון ובנייה מדובר בדרך כלל בדוחות שערכו הפקחים). התובע יכול בכל מקרה להזמין את העדים, אבל אין לו אינטרס לעשות את זה.

      אם הודית בעבירה, אין צורך לשמוע עדים ואף לא להגיש מוצגים.

      משאלתך עולה חשש כבד שאינך מבין את ההליך - אני ממליץ לך לפנות לעורך דין העוסק בתחום.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • האם אפשר לשאול ללא פרסום באתר
        יוסי ראובני | 08/07/2019 17:51

        אני מבין את התחום בצורה טובה.

        אלא שאינני יכול לפרט את הנסיבות כדי למנוע זיהוי.