העברת זכויות ע"ש קטין

  • העברת זכויות על פי -צו ירושה לקטין
    מיכאל | 04/07/2019 08:51

    שלום רב

    מבקש לדעת האם ניתן להעביר זכויות בדירה  לקטין ע"פ צו ירושה.

    אבא של הקטין והקטין הם היורשים ע"פ צו הירושה

    אבא של הקטין הינו אפוטרופוס טבעי של הקטין

    החברה המשכנת דורשת ממני אישור מבית המשפט שהאבא יכול לחתום בשם הקטין  לצורך העברת הזכויות

    האם יש צדק בבקשת החברה המשכנת?

    • העברת זכויות ע"ש קטין
      עו"ד רוית טוב-לי | 06/07/2019 20:11

      מיכאל, שלום,

      אני משתתפת בצערך על אובדן המוריש.

      להבנתי, אין בסיס לדרישת החברה המשכנת, שכן כאביו של הקטין, הנך האפוטרופוס הטבעי שלו, ומכאן שהנך רשאי לבצע פעולות משפטיות בשמו, וממילא, צו הירושה מדבר בעד עצמו.

      נכון הדבר שנדרש אישור בית המשפט למכירת נכס של קטין ע"י אחד מהוריו, אולם, להבנתי, לא לשם קבלת נכס.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il