כפל הליכים ועילות לדחייה על הסף

  • ההליכים משפטיים והוצאה לפועל
    משה | 04/07/2019 00:35

    קיבלתי צ'ק בטחון מחברה כנגד תשלום מלא ששילמתי עבור טובין שהחברה התחייבה לספק . לאחר שהחברה לא סיפקה את הטובין , דרשתי את כספי חזרה . מנכ"ל החברה התחמק מלהחזיר את כספי תוך כדי סיפורי סבתא והבטחות שונות .הוצאתי מכתב התראה בו הודעתי לו כי אם כספי לא יוחזר תוך פרק זמן של 7 ימים ( לאחר שכספי שכב אצלו במשך 4.5 חודשים ) , אפתח בהליכים משפטיים . לאחר שלא הגיב על מכתבי הפקדתי את צ'ק הבטחון והוא חזר כי חשבון החברה היה מוגבל . בלית ברירה פתחתי בהליכי ביצוע שטר בהוצאה לפועל ב - 4.6.2019 . לאחר 2 אזהרות הגיעה החברה להסדר תשלומים עם ההוצאה לפועל ב -20.6.2019 ואף שילמה תשלום ראשון מתוך 10 תשלומים . ב -13.6.2019 חזרה בדואר האזהרה הראשונה . ב13.6.2019 הגשתי תביעה קטנה כנגד החברה וכנגד מנכ"ל החברה. בתביעה זו תבעתי את השבת כספי , פיצוי לפי חוק הגנת הצרכן ללא הוכחת נזק ופיצוי על עוגמת נפש והוצאוצ הכנת התביעה. עלי להדגיש כי ציינתי בתביעה כי הגשתי בקשה לביצוע שטר בהוצאה לפועל ואף התחייבתי כי אם יוחזר לי סכום כלשהו עד למשפט , אני מתחייב להחזיר סכום זה לחייב . עלי להדגיש כי ההסדר בין החייב להוצאה לפועל התייחס לביצוע השטר בלבד ואילו ההליכים המשפטיים מתייחסים גם לנזקים שנגרמו לי  ולעוגמת הנפש שנגרמה לי .שאלתי היא : האם מותר היה לי לפתוח ולנהל הליכים משפטיים בטרם יגיע החייב להסדר תשלומים עם ההוצאה לפועל ?

    • כפל הליכים ועילות לדחייה על הסף
      עו"ד אריאל שוורץ | 04/07/2019 11:26

      שלום רב,

      לא ניתן בגין חוב בודד לנהל שני הליכים (שכן אז יכול להיות מצב של פיצוי כפול). היות ובחרת לנהל את הליך הגבייה השטרית בהוצל"פ לא תוכל לנקוט בהליך משפטי נוסף בגין שטר זה וכל טענה הנוגעת למימוש השטר והחוב צריכה להתברר מול מערכת ההוצל"פ. לאור אופי החוב לא נראה שיהיה טעם לנהל הליך מקביל בבית המשפט לתביעות קטנות שכן אי תשלום השטר לא מלווה בפיצוי נוסף מעבר לגובה השטר.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com