אני רוצה לפרסם פוסט ובו ציטוט של שיר. האם זו הפרה של זכויות יוצרים?

  • ציטוט חלק משיר בדף זיכרון אינטרנטי
    ריקי | 27/06/2019 15:48

    ברצוני לצטט חלק משיר  (בציון שם המשורר) בדף זיכרון אינטרנטי שפתחתי לזכרו של אבי ז"ל (ללא שום מטרת רווח) האם זה מותר?

    תודה.

    • אני רוצה לפרסם פוסט ובו ציטוט של שיר. האם זו הפרה של זכויות יוצרים?
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/07/2019 13:24

      ריקי שלום,

      אני משתתף בצערך על פטירת אביך ומעריך את יזזמתך המרגשת להפעיל בלוג לזכרו.

      ככלל, ציטוט משיר מהווה "שימוש הוגן" ביצירה, ככל שהוא נעשה באופן מידתי, שאינו פוגע ביצירה ותוך מתן קרדיט ליוצר.

      אין פירושו של דבר שמותר לצטט ללא הגבלה - ואולם, ככל שמדובר בציטוט של משפט במסגרת בלוג שאינו למטרת רווח (ואינו משמש להפקת רווחים עקיפים) - הרי שסביר להניח שהפעולה אינה חורגת מגדר של "שימוש הוגן".

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il

      • תודה רבה.  לת
        ריקי | 01/07/2019 14:22