האם תצהיר יכול להיות צוואה ?

  • צוואה ישנה מול תצהיר בפני נוטריון שאושר בביהמ"ש
    איציק | 27/06/2019 10:47

    האב ז"ל כתב צוואה ושנים אח"כ חתם בפני נוטריון על תצהיר הסותר את תוכן רצונו כמופיע בצוואה.

    התצהיר אושר בביהמ"ש למשפחה והביא לסיום סכסוך משפחתי בדרך של הסכם שלום בית.

    האם בנסיבות הנ"ל ניתן לראות בתצהיר מעין "צוואה בפני רשות" למרות שלא הוגדר "צוואה" ?

    תודה!

    • האם תצהיר יכול להיות צוואה ?
      עו"ד מיקי חשמונאי | 30/06/2019 08:04

      איציק שלום,

      בעיקרון צוואה חייבת להיות מוגדרת כצוואה ומנוסחת ככזו הנותנת הוראות לגבי חלוקת העיזבון לאחר הפטירה.
      אבל, אם האב נתן הוראות כלשהן בחייו, יתכן שמדובר בהוראות היוצרות התחייבות של העיזבון, אשר אמורה להיות משולמת, לפני חלוקתו בין היורשים.
      רצוי מאוד להציג בהקדם את המסמכים בפני עו"ד העוסק בדיני משפחה / ירושה, כדי להבהיר עניין זה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il