האם מותר למעסיק לקזז שכר ששולם ביתר לטענתו?

  • שאלה בדיני עבודה
    דוד | 26/06/2019 08:42

    עבדתי 4 חודש בחברה כטכנאי חוץ, לאחר קבלת דוח השעות הראשון פניתי למעסיקי בטענות לחישוב שגוי של השעות הנוספות. לדוגמה 45 דקות נוספות מחושב כ 0.45 שעות נוספות ולא 0.75 שעות נוספות, יום אחד בשבוע עובדים 8 שעות אצלהם אין דבר כזה. (עבדתי משרה מלאה5 ימים בשבוע 8-17) וימים מעטים שמעסיקי שחרר אותי טיפה לפני הזמן ביוזמתו , הוא הוריד לי שעות נוספות על זה למרות שאני עובד במשכורת חודשית. לאחר שהתפטרתי בגלל העסקה פוגענית שלחתי מכתב רשום ודרשתי את השעות הנוספות שלא קיבלתי ורשמתי ששעון הנוכחות מתוכנת בצורה שגויה. להפתעתי בתלוש האחרון דוקא הורידו לי אלף שח שעות נוספות, מעסיקי עשה חישוב לאחר שעזבתי לפי האיתוראן ( אם נכון הרי שגם הוא מזויף) האם לאחר שחושב לי שעות לפי שעון נוכחות במשרד ובאפליקציה בסמרטפון ולא היה למעסיקי שום טענות או ערעור על הרישום, ולמעשה בכך שהוא שילם לפי זה הוא אישר את שעון הנוכחות יכול כעת לחשב לפי איתוראן ברכב?

    • האם מותר למעסיק לקזז שכר ששולם ביתר לטענתו?
      עו"ד אחוה פודים | 30/06/2019 11:15

      דוד שלום,

      המעסיק שלך טעה שקיזז לך סכום של חוב לטענתו, ללא ההסכמה שלך, שכן חוק הגנת השכר אוסר על כך.

      על אף האמור לעיל, ככל שהמעסיק שילם ביתר, בגלל דיווח כוזב, הרי שהמעסיק זכאי להשבה.

      תשלום שכר על בסיס חודשי, לא אומר שאם עובד עובד פחות שעות הוא עדיין זכאי לאותו שכר, כפי שהוא זכאי לתוספת שכר כאשר הוא עובד מעבר למכסה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com