הכנסות בשנת פטירה

  • החזר מס
    אורנה | 21/06/2019 09:28

    שלום וברכה

    מדובר לגבי החזר מס מרווחים בבורסה פק"מ וכ"ו

    זה שנים שעשיתי לאימי תאום מס ובהגשת טופס 867 להחזר מס והיא קיבלה בזכאותה כל הסכום

    בדצמבר 2018 אימי ע"ה נפטרה

    הגשתי השנה בטופס 867 להחזר מס מרווחים לפני כשלושה חודשים

    לאותו חשבון בנק היות ואני והיא רשומות ביחד בחשבון אימי ע"ה עדיין רשומה בחשבון

    ובטופס 135 שהגשתי ציינתי את פרטי הבנק שרשומים כיום על שם אימי ואני

    לשאלתי האם החזר מס יוחזר לחשבון בו הינו יחד?

    והאם אנו זכאים לקבל ההחזר? היות והיא היתה בחיים בשנת המס

    ובנוסף כמה זמן לוקח לקבל את ההחזר?

    תודה מראש

    • הכנסות בשנת פטירה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 26/06/2019 12:04

      בשנת הפטירה מוגש דו"ח ע"ש הנפטר, שזה למעשה העיזבון של אותו נפטר שנכנס בנעליו.

      הדיווחים נעשים על ידי העיזבון עד אשר מוכרים היורשים החוקיים.

      העיזבון זכאי להחזרי המס של הנפטר.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      גבע, גריידי - משרד עורכי דין
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il