ברור לי שתחום ההתמחות שלך הוא לא תעבורה ולא פלילי

  • בקשת תעודת הסמכה של פקח
    מני | 20/06/2019 12:08

    שלום,

    חטפתי דו"ח חניה באחת העיריות על חניה במקום גבולי בשעה עשר בלילה. ביקשתי תעודת הסמכה של הפקח, וכן את צילום העברה ופרטי העברה בכתב יד, וכתבתי שעד אז אראה זאת כהקפאה של הזמן שעבר מביצוע העברה -  התעלמו.

    אחרי שמונה חודשים קיבלתי את הדוח ברשום הביתה. שלחתי שוב מייל עם הבקשה, התעלמו.

    כעת קיבלתי את הדו"ח עם ריביות וכו'. פניתי, והפקידה עונה שבקשה לתעודת הסמכה אינה מהווה הקפאה גם אם כתבתי זאת.

    מזכיר שכלל לא ענו לי. מה לעשות כעת? אני עו"ד ומוכן להיאבק ככל שיש 'בשר' משפטי שעליו יש להיאבק. לא מוכן שרשות לא תיענה, ובמקום להתנצל תשלח לי דו"ח עם ריביות מטורפות.

    תודה

    • ברור לי שתחום ההתמחות שלך הוא לא תעבורה ולא פלילי
      אבי | 20/06/2019 14:15

      מה זה חניה במקום גבולי? אין הגדרה לכך בחוק

      מי אתה שתבקש תעודת הסמכה? ובתוקף מה?

      מי אתה שתחליט על דעת עצמך מה מקפיא תהליך משפטי ומה לא?

      מי אתה שתדרוש התנצלות מרשות על פעולה חוקית שלה?

      מי אתה שתקבע מהי ריבית מטורפת ומה לא?

      מה לעשות כעת? לשלם את הדוח עם ריבית הפיגורים שקבועה בחוק.

      אח"כ, לשתות הרבה מים קרים כדי לבלוע את האגו הגדול מדי שלך. אין בשר משפטי בטענותיך.

      • למשיב הארוגנטי
        מני | 20/06/2019 14:31

        תמהני כמה ארוגנטיות צריך אדם כדי להשיב בדבר שהוא לא התחום שלו (כנראה).

        אכן, איני עו"ד פלילי ובוודאי לא עו"ד תחבורה. לכן אני שואל בפורום.

        חניה במקום גבולי לא נאמר כטענה משפטית אלא סתם כעובדה.

        לגבי שאר בקשותיי, עשיתי זאת על סמך מאמרים באינטרנט כי מאוד הכעיס אותי לקבל דו"ח על חניה בעשר בלילה באזור נידח. נכון, זה היה באדום לבן. לא טענתי שלא אשלם. ניסיתי למצוא את הפרצה החוקית שבתביעה של הרשות.

        הרשות לעת עתה לא השיבה לי כלל ולכן - ואני כן עו"ד שמתעסק במשפט מנהלי - יש בזה פגם. שאלתי את המומחים לתחום מה הפגם, ככל שישנו.

        מציע שלהבא לא תשפוט על סמך תחושות הבטן שלך.

        • הרשות אינה חייבת לך מאומה
          עמית | 20/06/2019 18:39

          אם הנך חולק על סמכותו של הפקח, היית אמור לבקש להשפט על הדו"ח ובמסגרת גילוי ראיות יכולת לבקש כל מסמך שנחוץ לך לשם הגנתך.

          אינך יכול לבקש מסמכים מאת התביעה טרם הגשת התיק בפני ביהמ"ש.

          ישנם מסמכים אשר ניתן לקבל מאת הרשות, כגון תע"צ, אך זאת ניתן לעשות בעבור תשלום.

          כעת כל שנותר בפניך הוא לשלם את הדו"ח כולל ריבית פיגורים או לנסות לבקש את הרשות להפחית את הסכום, ובמידה ותעתר לכך לשלם את המופחת.

        • טול קורה מבין עיניך
          אבי | 20/06/2019 22:54

          כל ההודעה והתגובה הן בנוסח " אני, אני, והם לא"

          בעצמך הודית שעברת עבירה.

          כמו שענה לך עמית בתגובתו, יש דרכים בחוק לבקש את יומך וזאת בבית הדין בלבד ולא באינטרנט.

          באינטרנט תמצא את חוכמת ההמונים ולא את פסיקות השופטים.

          כבעל תואר שני בהנדסה, אין לי יכולת קריאת מחשבות אלא הסקה על סמך עובדות המונחות לפני.

          העובדות שהנחת בפני הפורום בהוגעתך הראשונה גרמו לתגובה שלי. לא התכוונתי לפגוע בך אישית אלא באופן המעות של הצגת הדברים.