מיסוי דירה מושכרת לעומת השכרה עסקית

  • מיסוי על דירה להשכרה ועסק
    מיכל | 18/06/2019 15:01

    במידה ואדם משכיר חנות ודירה למגורים האם המיסוי על הדירה הוא שונה או שמתייחסים להכנסה הכוללת?

    • מיסוי דירה מושכרת לעומת השכרה עסקית
      עו"ד משה (מוש) גבע | 26/06/2019 11:59

      כל הטבות המס מתייחסות להכנסה מהשכרת דירת מגורים מיחיד ליחיד. המצב זה יש אפשרות להנות מפטור (עד 5,000 ש"ח) פטור פוחת (עד 10,000 ש"ח) או תשלום מס מוגבל וסופי (10% מהברוטו שמתקבל), וכל זאת ללא הגשת דו"חו שנתי בגין הכנסה זו.

      השכרה עסקית חייבת במס רגיל (החל מ-31%) שגובהו מושפע משאר ההכנסות של הנישום ממקורות אחרים, ולוקחת בחשבון הכנסות אחרות שיש לנישום. את הדיווח עושים באמצעות הגשת דו"ח מלא על ההנסות (כולל בן/בת הזוג והכנסותיהם).

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      גבע, גריידי - משרד עורכי דין
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il