הוגש כתב אישום, עזבתי את הארץ. יעצרו אותי בכניסה?

  • כתב אישום
    יעל | 13/06/2019 15:18

    הוגש נגד אחי כתב אישום פלילי על הונאה לפני שעזב את הארץ (לפני 10 שנים). האם היום כשהוא רוצה לבוא לביקור הוא ייעצר בכניסה לארץ?

    • הוגש כתב אישום, עזבתי את הארץ. יעצרו אותי בכניסה?

      ליעל שלום,

      ראשית, השאלה על איזה סעיפים הוגש כתב האישום: קבלת דבר במרמה היא עבירת עוון ולפיכך ההתיישנות עליה היא חמש שנים. אם נעברה בנסיבות מחמירות, תקופת ההתיישנות היא עשר שנים. שימי לב שמתחילים לספור את תקופת ההתיישנות ממועד הפעולה האחרונה שנעשתה בתיק: אם רק הוגש כתב אישום והמשפט לא התחיל - מיום הגשת כתב האישום; אם הייתה ישיבת בית משפט - ממועד הישיבה וכו'.

      לגבי שאלתך האם הוא ייעצר בכניסה לישראל, התשובה לא נגזרת בהכרח משאלת ההתיישנות. יכול להיות שהעבירה התיישנה, אבל מסיבה כלשהי קיים במערכת צו מעצר נגד אחיך. יכול להיות גם שהעבירה טרם התיישנה אבל לא הוצא צו מעצר.

      אם תקופת ההתיישנות חלפה, אז גם אם בשל טעות כלשהי הוא ייעצר בכניסה, ניתן יהיה לשחררו. אם תקופת ההתיישנות טרם חלפה, הסיכוי גדול יותר לכך שקיים צו מעצר. על מנת לקבל תשובה וודאית יש צורך לברר באופן ספציפי את מצב התיק והאם קיים צו מעצר.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com