זכות יוצרים בגופן

  • זכויות יוצרים בפונטים
    יוסי | 12/06/2019 12:38

    קניתי מחשב והמוכר הכניס לי פונטים.

    עכשיו מתקשרים אליי מחברה שהשתמשתי בפונט שלהם שלא כדין.

    מה אני אמור לעשות, הרי קיבלתי מהמוכר בלי לדעת שיש בזה בעיה.

    יש להם עילה משפטית לתבוע אותי?

    • זכות יוצרים בגופן
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/06/2019 12:31

      שלום רב,

      גופנים/פונטים עשויים להיות מוגנים בזכות יוצרים (העניין נבדק ביחס לכל מקרה לגופו). ככל שיש זכות יוצרים הרי שהשימוש בפונטים טעון הסכמת בעלי הזכויות. העובדה שהמוכר "הכניס לך פונטים", כהגדרתך, אינה עניינו של בעל הזכויות - באם המוכר הטעה אותך אז יתכן ותהיה לך עילת תביעה נגדו בגין הנזק שנגרם לך ואולם הדבר לא פוטר אותך מהתמודדות מול בעלי הזכויות.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il