האם ראוי למנוע מהורה להיות נוכח ליד ילד בטיפול ?

  • טיפול בילד בן 3 ללא נוחכות הורה בחדר
    דנה | 10/06/2019 13:02

    שלום רב, הילד שלי היה מאושפז וכאשר היו אמורים להחדיר עירוי לוריד, נאמר לי לצאת מהחדר ולהשאיר ילד לבד עם אחות. סירפתי, הזכרתי שדבר מנוגד לזכויות חולה ולזכויות שלי כאופוטרופוס לילד שלי, זכותי להיות נוכחת במהלך טיפול. נאמר לי שזה מנוגד לנוהלים של מחלקה והזמינו מאבטח שמנע פיזית ממני כניסה לחדר טיפולים בזמן הזה אחות פשוט לקחה לי ילד פיזי והלכה איתו. שמעתי צרחות שלו, ואין לי מושג מה עבר עליו... כשאר החזירו ראיתי שניסו מספר פעמים להכניס עירוי כנראה ללא הצלחה. חשוב לציין שלא צרחתי או איימתי, ולא הייתי אלימה כלפי צוות או רופא.. אין צורך לתאר מה הרגישתי כל הורה תבין...
    מה ניתן לעשות בנידון ? למי לפנות כדאי שיעשו משהו לצוות ? אני לא רוצה להבעיר את הנושא בשתיקה...

    • האם ראוי למנוע מהורה להיות נוכח ליד ילד בטיפול ?
      עו"ד ורד פרי | 11/06/2019 21:39

      דנה שלום,

      אכן מקרה מאוד מקומם ולא ראוי, ואת צודקת שזה בניגוד לחוק זכויות החולה. הדרך הנכונה לטפל בזה הינה הגשת תלונה להנהלת בית-החולים וגם למשרד הבריאות. מציעה שתפני אליהם ישירות.

      מקווה שבנך לא יזקק לטיפולים נוספים.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 04-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il