פלילי: קיבלתי 'מכתב יידוע לחשוד' - מה לעשות?

  • מכתב יידוע לחשוד
    דני | 10/06/2019 13:01

    שלום רב,

    הייתי מעורב בתקרית עם השכנה שלי לפני כמה חודשים, שבעטיה הגעתי למשטרה - עיכוב, חקירה של כמה שעות ושחרור.

    עכשיו קיבלתי "מכתב יידוע לחשוד" ואני מתלבט כיצד לפעול.

    • פלילי: קיבלתי 'מכתב יידוע לחשוד' - מה לעשות?

      לדני שלום,

      בשל טעות בחקיקה, מכתב יידוע לחשוד נשלח באופן אוטומטי עם העברת חומר החקירה מהיחידה החוקרת לגוף התובע.

      בעצם קבלת המכתב אין כדי להעיד על כך שיש ראיות להעמדתך לדין, או שבכוונת התביעה להגיש נגדך כתב אישום.

      לכן במכתבים שנשלחים ע"י הפרקליטות כתוב בדרך כלל כי אם לאחר בחינת הראיות יוחלט שיש מקום לכאורה להגיש כתב אישום, יישלח מכתב יידוע שני.

      עד כמה שידוע לי המשטרה אינה נוהגת כך. לכן מומלץ להודיע לתביעה כי אתה מבקש להימנע מהגשת כתב אישום, וכי אם יוחלט שיש מקום להגיש כתב אישום, אתה מבקש להזמינך לשימוע לאחר שתעיין בחומר הראיות.

      שיום לב - זהו ייעוץ כללי, מבלי שראיתי את המכתב שקיבלת. לייעוץ מפורט עליך לפנות לעורך דין פלילי.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com