האם אדם מוגבל זכאי למגורים חלופיים בפרויקט תמ"א 38/1?

  • מגורים חלופיים לאדם מוגבל לאחר ניתוח ראש
    אורלי | 08/06/2019 21:10

    שלום,

    אבי לאחר ניתוח להוצאת גידול בראש וכעת הוא סובל מחולשה קשה בצד שמאל ומוגבל בהליכה.
    בקרוב יחל תמ"א בבניין המגורים שבו מתגוררים הוריי ורציתי לדעת האם אפשר לקבל דירה חלופית בכל תקופת השיפוץ?
    אציין שאבי מתהלך עם הליכון ולפעמים צריך כסא גלגלים.

    תודה,
    אורלי

    • האם אדם מוגבל זכאי למגורים חלופיים בפרויקט תמ"א 38/1?
      עו"ד אילן הלוי | 13/06/2019 08:18

      אורלי שלום,

      אני מבין שמדובר על פרויקט תמ"א 38/1 - חיזוק ותוספת.

      בפרויקטים כאלו בדרך כלל לא מפנים את הדיירים מהדירות אבל כמובן יש לבדוק, קודם כל, את הוראות הסכם.

      החוק שונה לאחרונה וקבע חובת פינוי בפרויקטים כאלו לגבי קשישים ומוגבלים.

      קשיש הוא מי שמלאו לו 80 שנה במועד החתימה הראשונה על הסכם התמ"א.
      מוגבל - על פי הוראות החוק לגבי אנשים עם מוגבלויות. הוראות חוק אלו בתוקף מסוף 2018.

      מהתאור שלך נראה כי הוראות החוק לא חלות על אביך.

      לכן למרבה הצער - אני חושב שאתם צריכים לפנות ליזם בבקשה ואם לא יצלח - אתם יכולים להשכיר את הדירה ולשכור דירה אחרת לתקופת העבודות.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • מה החוק אומר על מוגבלים
        נאור נעים -יועץ נגישות | 30/06/2019 19:08

        שלום
        על פי ידיעתי, רק מעבר לתוספת של 6יחידות כולל היזם מחוייב באישור נגישות.
        פחות מיזה, אם לא חותמים מראש על החוזה
        הדורש את הנגישות,  אין כל חובה.

        יש משהו שאני לא מכיר?

        • נגישות
          עו"ד אילן הלוי | 04/07/2019 17:41

          נאור שלום

          אתה מסתכל על השאלה מהיבט של הוראות החוק והתקנות הנוגעות לתכנון ובניה.

          השאלה והתשובה התיחסו לזכויות מוגבלים מהיבט של עיסקת תמ"א 38. לענין זה יש תיקון לחוק המקרקעין (חיזוק בתים מפני רעידות אדמה). תוריד בגוגל את הוראות החוק ותראה.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • האם לאחר החזרה גמר בניה, הבניין חייב להפוך להיות נ
        נאור נעים | 27/10/2019 23:20

        נגיד לבניה שכרו דירה, מה קורה בהמשך?
        האם לאחר החזרה, גמר בניה, הבניין חייב להפוך להיות נגיש?
        נישאר כמו שהוא.

        לפי מה שהפנת דובר רק על תקופת הבניה