תביעה חוזרת לדמי אבטלה

  • דמי אבטלה חוזרת
    מיכל | 08/06/2019 10:57

    שלום,

    ב 1.4.16 הגשתי תביעה לדמי אבטלה (התפטרתי אז).
    רק בחודש יולי 2016 התחלתי לקבל את הדמי אבטלה (צריך לחכות 90 יום).
    מתי לפי החוק אני אמורה להתפטר על מנת לקבל דמי אבטלה מלאים?
    האם ביולי 2020 או אפריל 2020?

    שאלה נוספת של חברה: היא 5 חודשים בחופשת לידה. (חודשיים כבר בחופשה ללא תשלום).
    אם היא תתפטר, האם יחושב לה הדמי אבטלה כולל המשכורות של החודשיים האחרונים בהם היה שכר 0? או רק החודשים שעברה לפני הלידה?

    תודה!

    • תביעה חוזרת לדמי אבטלה
      אורנה | 14/06/2019 17:09

       שלום לך,

      חסר מידע בשאלתך לגבי תקופות עבודתך במקום העבודה האחרון.

      באופן כללי, ניתן לקבל פעמיים דמי אבטלה, במהלך 4 שנים ובתוך 4 שנים.

      בתביעה חוזרת לדמי אבטלה, למי שגילו צעיר מ-40,  ישולמו 85% מדמי האבטלה ו-80% מימי הזכאות.

      למי שגילו 40 ומעלה, אין מגבלה במספר הפעמים בהם מגיש תביעה לדמי אבטלה ויקבל אותם במלואם. אין מגבלת גיל, כל עוד צבר 12 חודשי עבודה.  ראי מתוך איך מגישים תביעה?

      תהיה  הבחנה בין התפטרות שאינה מוצדקת ותהיה תקופת המתנה של 90 ימים, מיום ההתפטרות.

      אם יש התפטרות מוצדקת כמפורט להלן מתוך אתה מובטל,

      יוכל להתיצב בשירות התעסוקה כדורש עבודה (חלק בלתי נפרד מתנאי הזכאות), ולהגיש תביעה לדמי אבטלה לביטוח לאומי עם הסבר לסיבת ההתפטרות.

      יש להמשיך ולהתיצב בשירות התעסוקה ביום ובשעות שנקבעו, כך ישולמו דמי אבטלה אם ההתפטרות תוכר כמוצדקת.

      אם מפוטרים, יכולים להגיע לשירות התעסוקה בתום תשלום החודש בו משולם השכר עבור הודעה מראש. לא ניתן לקבל במקביל דמי אבטלה ושכר עבור הודעה מראש.

      לגבי החברה, ראי מעלה התפטרות מוצדקת.
      התפטרות לצורך טיפול בתינוק שנולד עד 9 חודשים מיום הלידה, מזכה בפיצויי פיטורין בדין מפוטר, על פי חוק עבודת נשים.
      אולם על פי חוק אבטלה, תהיה תקופת המתנה של 90 ימים.
      חופשת לידה נלקחת בתקופות עבודה, כך גם חל"ת לאחר חל"ד.

      לצורך חישוב דמי אבטלה, יקחו בחשבון את שכרה המלא ב-6 חודשים מחולק ב-150 למציאת השכר היומי הממוצע, אשר יהווה בסיס לתשלום דמי האבטלה.

      בברכה.