האם מותר להוציא חופשת מחלה ולטוס לחו"ל?

  • חופש מחלה
    דן | 04/06/2019 08:09

    היי,
    אם אננ מוציא חופש מחלה וטס לחו״ל מבלי שמישהו יידע. האם יש דרך למעסיק לגלות זאת? כלומר, הביטוח לאומי יודע מזה? או שאם אשמור על כך בשקט ולא אעלה תמונות זה יוכל להישמר כסוד?

    • האם מותר להוציא חופשת מחלה ולטוס לחו"ל?
      עו"ד אחוה פודים | 05/06/2019 10:48

      דן שלום,

      הוצאת חופשת מחלה כוזבת, הינה אסורה ופסולה. ככל שמעסיק יגלה על כך, מעבר לכך שהוא יכול לדרוש את תשלום דמי המחלה בחזרה, הוא אף יכול לפטר אותך.

      מכל מקום, כל יציאה של אדם מישראל מתועדת במשרד הפנים. משרד הפנים אינו מדווח לביטוח לאומי בעניין זה ואינני חושבת על עוד דרך שבה המעסיק יכול לגלות, אלא בדרך מקרה.

      במקרה של ניהול הליך בבית משפט, ישנה אפשרות לבקש צו מבית משפט שמופנה למשרד הפנים לצורך ברור הסוגיה.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com