החזרת שיק לאחר פטירת מושך השיק

  • שיקים
    טלי | 02/06/2019 15:30

    האם בנק יכול להחזיר שיק שנרשם לפני פטירת המושךף הוצג לפני פטירת המושך וחזר פעמיים כאשר בפעם השנייה החזרתו היתה טעות של הבנק, לבסוף חזר השיק בשל פטירת הלקוח.

    • החזרת שיק לאחר פטירת מושך השיק
      עו"ד אבי זילברפלד | 03/06/2019 22:14

      שלום רב,

      בנק רשאי שלא לכבד שיקים שהוצגו לפירעון לאחר פטירת המנוח. ע"מ להשיב מדויק יותר יש לברר האם כשהוא לא כובד בפעם הראשונה המושך היה עדיין בחיים, ומדוע הוא לא כובד.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il