שעות היעדרות לטיפול בילד נטול יכולת

  • שעות היעדרות לטיפול בילד נטול יכולת
    יאנה | 30/05/2019 12:35

    שלום רב. הבת שלי בת 5 עוד מעט, מאובחנת על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה ואני כבר שנה יוצאת מעבודה על מנת להיות איתה בטיפולי קלינאית תקשורת.

    בחוק רשום משפט הבא:

    העובד זכאי להיעדר מעבודתו עד 52 שעות ובמקרים מסוימים עד 104 שעות בשנה לצורך מתן סיוע אישי לילדו, וזאת ללא ניכוי משכרו. הכוונה היא עבור טיפולי התפתחות הילד למיניהם.

    השאלה היא באיזה מקרים ״מסויימים״ ניתן להגדיל את זה ל-104 שעות?

    • שעות היעדרות לטיפול בילד נטול יכולת
      עו"ד לילך אקרמן | 01/06/2019 21:45

      שלום רב

      הזכות העומדת לכל אחד מההורים היא 52 שעות ובמקרים מיוחדים בהם מדובר באם יחידה למשל / הורה שמוותר על השעות להן הוא זכאי אזי קיימת ההגדלה.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • המשך שאלה
        יאנה | 01/06/2019 21:53

        שלום רב ותודה על תשובתך.

        אני לא אם חד הורית, אך בעלי עקב תפקידו  לא יכול להיעדר מעבודתו ולכן רק אני נושאת בנטל העדרות מעבודה. בשנה וחצי שהיה צריך לצאת לטיפולים זו הייתה רק אני.

        האם אני זכאית לתוספת שעות האלה? אם כן, כיצד אני מבקשת אותם וממי?