מכוח שיוון זכויות הורות

  • מכוח שיוון זכויות הורות
    שי | 29/05/2019 14:09

    שלום,

    אני עובד בעירייה גדולה מזה כ5 שנים עד לפני כחצי שנה הייתי נשוי אב לילד בן 3 וחצי וקיבלתי את מלוא התנאים הסוציאליים שמגיע לי שביניהם מכוח שיוויון זכויות בהורות קיצור של 18 דקות במשמרת מה שעזר לי מאוד להביא את הילד וכולי ובנוסף מעונות , התגרשתי מלפני כחצי שנה ואותה עירייה טוענת כי מגיע לי מעונות ולא קיצור של 18 דקות בגלל העבודה שאני גרוש , אציין שאני גרוש אם משמורת משותפת מלאה על הילד שלי ומגדל אותו בדיוק כמו גרושתי יום אצלי יום אצל גרושתי , כאשר פניתי שוב אליהם טענו שהם כפופים לתקשיר ובתקשיר כתוב כך :עפ"י חוות דעת השירות המשפטי להלן תשובתנו:

    "סעיף 35.114 לתקשי"ר מאפשר יום עבודה מקוצר לעובד גרוש רק אם הילד בחזקתו, כלומר לא במקרים בהם הילד במשמורת משותפת.

    עד שלא ישתנה התקשי"ר (כפי שהשתנה לאחרונה בנושא תשלום מעונות לעובד גרוש שמקיים הסדרי ראייה או משמורת משותפת), לא ניתן לאפשר לעובד עירייה את קיצור יום העבודה אלא בתנאים הקבועים בתקשי"ר."

    האם הדבר חוקי ?

    אשמח אם תעזרו לי כי הקיצור של ה18 דקות יעזור לי עד מאוד .