זכאות לשעות סיוע לילד עם צרכים מיוחדים

  • זכאות להיעדר מהעבודה על פי סע'1ב(א2) לחוק דמי מחלה
    ענת | 28/05/2019 19:55

    יש לי 2 ילדים אוטיסטים מוכרים ע"י המוסד לביטוח לאומי. לפי עו"ד מאקי"ם בפורום של מתן הרצאה
    (ולאחר מכן אף כתבה לי במייל) על פי סעיף 1ב(א2) לחוק דמי מחלה, הורה של ילד עם מוגבלות זכאי להיעדר מן העבודה לצורך "סיוע אישי", על חשבון המעסיק, ולקבל תשלום כאילו עבד בעת ההיעדרות. העובד במשרה מלאה זכאי להיעדר מעבודתו עד 52 שעות בשנה.

    לדבריה ניתן לנצל זכאות זו גם כימים ולא רק כחלקי ימים/ שעות, אולם המעביד שלי - משטרת ישראל - סרב לתת לי זכות זו בימים שלמים אלא רק בחצאי ימים וגם מערכת הנוכחות של המשטרה בנויה באופן זה. יוצא מכך שלא ניצלתי בפועל זכאותי זו ואני מעוניינת לתבוע את המעביד, לשנים 2013 - 2018 .

    אם העו"ד של אק"ים  צודקת בדבריה הרי שהבהרת עניין זה ע"י בית המשפט יסייע לא רק לי אלא לעוד שוטרים שיש להם ילדים עם צרכים מיוחדים וגם לכל ההורים לילדים עם צרכים מיוחדים במשק שכן משטרת ישראל מקפידה בדר"כ על הזכויות וזכות זו כנראה אינה ברורה דיה בחוק, וגם עובדים במקומות אחרים נתקלים בבעיה דומה. האם אכן לדעתכם יש לי עילת תביעה? איני רוצה להיכנס להוצאות מיותרות לשווא.

     תודה מראש,

    ענת

    • זכאות לשעות סיוע לילד עם צרכים מיוחדים
      עו"ד אחוה פודים | 02/06/2019 22:59

      ענת שלום,

      לטעמי יש לך עילת תביעה, שכן החוק לא קובע כיצד יש לנצל, אלא קובע את המכסה המקסימלית בשנה.

      בפסיקה נקבע שההעדרות תהיה בהתאם לאישורים, כך שאם ההיעדרות נבעה בשל טיפול שנמשך יום שלם, אזי המעסיק מחוייב לאפשר לעובד עד שהוא מסיים את המכסה שהעניק לו החוק.

      חשוב להדגיש שה-52 שעות נכנסו לתוקף ב2014.

      קודם לכן המכסה הייתה נמוכה יותר. למיטב זכרוני זה עמד על 15 שעות בשנה.

       בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com