היטל השבחה בתמ"א

  • היטל השבחה
    אביעד | 28/05/2019 16:10

    הבניין שלנו עומד בדרישות תמא, וקיימות לו גם זכויות בניה בגינו, האם ניתן לממש זכויות אלו מכח התמא ובכך לחסוך את נושא היטל ההשבחה?

    • היטל השבחה בתמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 03/06/2019 10:18

      אביעד שלום

      אין מחלוקת כי יש פטור מתשלום היטל השבחה בעת מימוש זכויות במסגרת פרויקט תמ"א שיעשה בבנין. זה קבוע בחוק.

      יש מחלוקת מול מספר רשויות (ובעיקר עירית תל אביב) לגבי פטור מהיטל השבחה במקרה של מכירה רגילה, לדוגמא - של דירה בבנין. שאלה זו טרם הוכרעה סופית אך מרבית הפסיקות של שמאים מכריעים פוטרים מהיטל השבחה בגין זכויות תמ"א גם במכירה רגילה.