האם חילופי מעסיקים מהווים הרעה בתנאי העבודה?

  • הרעת תנאים מוחשית לפני פיטורים
    יואב | 28/05/2019 10:46

    שלום רב,
    אני עובד באקדמיה במשרה מלאה. חצי מהשכר שלי משולם מטעם המוסד וחצי מטעם המעסיק הישיר (חוקר במוסד). לאחרונה הובהר לי על ידי החוקר שאין אפשרות להמשיך להעסיק אותי במשרה מלאה אלא רק במחצית משרה. ידוע לי שבמקרה שכזה מדובר בהרעת תנאים מוחשית לצורך קבלת פיצויי פיטורים.
    אבל המעסיק הציע שאעבוד חצי משרה אצלו וחצי משרה אצל חוקר אחר במוסד (כלומר המוסד עדיין ישלם לי חצי מהשכר והחצי השני יתקבל משתי מקומות עבודה בפועל במוסד). שאלתי: אם אני מסרב להצעה כזו (לעבוד תחת שני מנהלים בשתי מקומות עבודה שונים באותו המוסד זה יכול להיות מאוד שוחק) האם עדיין מדובר בהרעת תנאים ממשית שתזכה אותי בפיצויי פיטורים ?
    תודה רבה, יואב

    • האם חילופי מעסיקים מהווים הרעה בתנאי העבודה?
      עו"ד אחוה פודים | 02/06/2019 21:48

      יואב שלום,

      הפסיקה קבעה שחילופי מעסיקים שלעצמם, אינם מהווים הרעה בתנאי העבודה.

      לכן, אם אין שינוי בשעות העבודה, בעבודה עצמה, בשכר ובכל תנאי שקשור לעבודה, הרי שלכאורה לא מדובר בהרעת תנאי עבודה.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • תגובתך לא עונה על המצב שתואר
        יואב | 02/06/2019 22:50

        הי,
        לא מדובר על חילופי מעסיקים כפי שציינת.
        מדובר בהוספת מעסיקים: במקום אחד שמעסיק ב 100%, שניים שכ"א מהם מעסיק ב 50%.
        תגובתך נראית תמוהה על פניו שכן האם עובד שמכיר תחום עיסוק אחד במשרה מלאה, יכול לעבוד בכמה מקומות יצטרך ללמוד עקב כך כמה תחומי עיסוק במוסד העבודה ועדיין יעבוד סהכ משרה מלאה ,  קרי ירוויח כמו עובד שעובד בתחום עיסוק אחד? וזה לא הרעת תנאים?
        נראה לי מקרה נוסף שבו חוקי העבודה מיושנים ולא מותאמים למציאות של ימנו...
        אשמח לעמוד על טעותי.