פיטורים עקב זימון לשירות מילואים

  • פיטורים בגלל מילואים
    בן סבח | 26/05/2019 18:35

    הייתי מועסק 3 שבועות במקום עבודה

    קיבלתי צו מילואים והודעתי למעסיק כחודש וחצי לפני המילואים על הזימון

    הוא ביקש שאדחה את המילואים כי הוא בדיוק מקבל בזמן היותי במילואים מכונה חדשה עם הדרכה וברצונו שגם אני אהיה נוכח איתו בהדרכה

    לאחר בירור עם קצינת המילואים לא התאפשר לי לדחות את המילואים

    לאחר כמה ימים קיבלתי בהפתעה מכתב שימוע על חוסר רצון להשתלב בעבודה ועל הסתכלות בנייד במהלך העבודה...כמובן שהסברתי לו שזה פירוש לא נכון מצידו לסיטואציה ושאני מסתכל בנייד רק כשאין עבודה מהשיעמום ושמהיום ואילך לא אעשה זאת שוב ..הוא ענה שיתן לי יום או יומיים לשקול שוב את החלטתו

    כמובן שלמחרת השתדלתי במקסימום להיות עובד למופת ולא נגעתי בנייד כלל כדי לא לתת לו תירוץ אבל למרבה ההפתעה זומנתי כבר בצהריים וקיבלתי פיטורין בטענה שזה החלטה סופית ושהוא לא רוצה להיכנס לפרטים ויש עוד כמה עניינים וכו...

    כמובן שבעיניי זה רק תירוץ לזה שלא אהיה נוכח בהדרכה של המכונה החדשה עקב המילואים

    שאלתי היא האם ניתן לתבוע את המעסיק על כך ומה הסיכויים לטובתי?

    והאם יותר משתלם לי לתבוע על ידי סיוע משפטי או על ידי עו"ד

    • פיטורים עקב זימון לשירות מילואים
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 27/05/2019 10:25

      אסור  לפטר עובד בשל שירותו במילואים, עובד שפוטר ללא היתר (על המעסיק לבקש היתר לפיטורים), רשאי לתבוע את המעסיק בפני ועדת התעסוקה במשרד הביטחון ובנוסף להגיש תלונה נגד המעסיק אל יחידת האכיפה של חוקי העבודה
      משרד הביטחון מעניק ייעוץ משפטי חינם לעובדים שפוטרו עקב שירות מילואים- לכן אנימציעה לפנות לקבלת ייעוץ.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com