בעלי היה מעורב בתאונה והוא פגע בילד האם ניתן לבקרו

  • תאונת דרכים
    אני | 21/05/2019 15:28

    שלום,
    לצערנו אתמול בעלי פגע בילד קטן שרץ לכביש ונכנס ברכב מהצד. אנחנו רוצים ללכת לבקר את הילד ומלא יודעם אם כדאי או לא כי "יועצים" אומרים לנו לא, אבל אנחנו מקגעשים צורך ומאוד דואגים נשמח להכווהה בעניין.
    תודה

    • בעלי היה מעורב בתאונה והוא פגע בילד האם ניתן לבקרו
      עו"ד דורון ויגלר | 21/05/2019 17:04

      שלום לשואלת,

      ראשית אני מקווה כי תוצאות התאונה אינן חמורות מבחינת הפגיעה הגופנית בילד.

      האם בעלך נחקר במשטרה? האם הילד נחקר?

      כל עוד אין חקירה ואין כתב אישום חלילה אין בעיה ואף רצוי מבחינה מוסרית לבקר או להתקשר לשאול לשלומו של הילד.

      במידה ותחל חקירה או יוגש כתב אישום יהיה אסור לפנות לילד.(האיסורים: לא לשבש חקירה, לא לפנות לעד תביעה)

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • המשך לשאלה
        אני | 24/05/2019 23:08

        תודה על המענה,
        הילד שבר את הרגל ולמחרת השתחרר, באותו יום בעלי היה בחקירה, החוקר ציין שזו לא חקירה באזהרה, הילד בן  5 בערך הגיע בריצה מבין מכוניות ברחוב הולנדי ללא ליווי הורה, אמא שלו הגיע למקום הארוע כמעט כחצי דקה אחרי, בעלי טיפל בילד וכמובן הזעיק משטרה ואמבולנס, הטעות היחידה של בעלי היתה שהוא הזיז לאחר מכן את הרכב כדי לא להפריע לתנועה. כל התאונה מתועדת ממצלמות אבטחה של הבניין הסמוך ונראה כי היא לא היתה נמנעת, החוקר העתיק את הצילום ודאגנו שגם לנו יהיה גיבוי שלו לכל מקרה...
        אנחנו עובדי עיצות, בעלי לקח את זה  מאוד קשה ויצרנו קשר עם ההוריםמכדי לבקר את הילד והם לא מעוניינים.
        סוכן הביטוח אומר שלא צריך עו"ד אבל אנחנו מאוד חוששים מהבאות .
        האם לדעתך מומלץ עו"ד מתמחה בתעבורה? וכמה זמן לוקח התהליך עד שנדע מה קורה? האם בעלי חקבל שלילה?
        תודה

        • האם צפויה פסילה עקב גרימת שבר לילד בתאונת דרכים?
          עו"ד דורון ויגלר | 25/05/2019 15:15

          שלום שוב,
          1- אני בהחלט יכול להבין את תחושותיו של בעלך, ללא קשר לשאלת האשם (והאשם התורם ככול שהיה כזה) עצם הפגיעה בצד ג׳ ובילד קטן בפרט גורמים לתחושת אי נוחות ואף נקיפות מצפון.
          2- ציינת כי התאונה הינה בלתי נמנעת - מפאת כבודך ומכיוון שלא כל תיק החקירה מצוי בפני לא אגיב לקביעה זו.
          3- עוד ציינת שבעלך לא נחקר באזהרה - גם בעניין קביעה זו אינני בטוח שכך היו הדברים ומקווה שבעלך הבין נכון האם גבו ממנו הודעה או שמא הטיחו כנגדו אישומים ואף הודיעו לו שקמה לו הזכות להיוועצות עם עו״ד
          4- מכל מקום שתושלם החקירה ותהיה המלצת בוחן תנועה יוחלט באגף התביעות האם להגיש כתב אישום התהליך יכול לארוך עד שנה(יוצא מן הכלל גם יותר).
          5- במידה ויוגש (שוב אינני קובע שיוגש) כתב האישום יהיה חמור שבו לפחות סעיף אחד וודאי ומחייב פסילת מינימום של 3 חודשים והסעיף הוא ״גרימת חבלות של ממש״ יתכן ויתווספו סעיפים נוספים כגון רשלנות ועוד.(כמובן גם רכיבי עונש נוספים), כל זאת זאת בתנאי ובעלך יורשע.
          6- מאחר ומדובר בכתב אישום חמור ברור מבחינתי שכדאי לשכור את שירותיו של עו״ד תעבורה שבקיא בתחום תאונות הדרכים אשר ידע לספק הגנה ראויה.

          בברכה,

          עו"ד דורון ויגלר
          מנהל פורום דיני תעבורה

          כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
          טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

          • האם מומלץ כבר עכשיו ליצורהקשר עם עו"ד
            אני | 25/05/2019 22:07

            עו"ד יקר,
            תודה לך על המענה.
            שאלה אחרונה.
            האם מומלץ כבר עכשיו ליצור קשר עם עו"ד או לחכות לכתב אישום ואז ליצור קשר?
            שוב תודה.