האם מותר להוציא צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד שכן?

  • הטרדה מאיימת
    יואב | 23/05/2019 22:59

    שלום רב

    האם אפשר להוציא צו הטרדה מאיימת לשכן המציק לנו ללא הרף,מאיים בתביעות ואינו חדל

    תודה על מענה

    • האם מותר להוציא צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד שכן?
      עו"ד אמיר מורשתי | 02/06/2019 12:33

      יואב יקר, סעיף 2 לחוק למניעת הטרדה מאיימת מגדיר מה היא אותה הטרדה מאיימת וקובע:"

       2.(א) הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו.

       (ב) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), הטרדה מאיימת כלפי אדם יכול שתהא, בין השאר, באחד מאלה:

      (1) בבילוש, במארב או בהתחקות אחר תנועותיו או מעשיו, או בפגיעה בפרטיותו בכל דרך אחרת;

      (2) בנקיטת איומים בפגיעה בו או במאיים עצמו;

      (3) ביצירת קשר עמו בעל פה, בכתב או בכל אמצעי אחר;

      (4) בפגיעה ברכושו, בשמו הטוב, או בחופש התנועה שלו;

      (5) בעיסוק בשמירה בבית משותף בניגוד להוראות לפי חוק הגבלת שירותי שמירה בבתים משותפים, התשס"ט-2008. "

      ככל ומעשיו של השכן נכנסים לאחת ההגדרות של הטרדה מאיימת הרי שניתן לפנות לבית משפט השלום שבאזור מגוריך ולהגיש כנגד אותו שכן בקשה לקבלת צו למניעת הטרדה מאיימת- בית המשפט יכול להחליט למשל, כי הוא אוסר יצירת קשר ישיר או עקיף עמך מבלי שהוא מורה לשכן לעזוב את ביתו- הפרת הצו ע"י אותו שכן, משמעותה ביצוע עבירה פלילית שאין להקל בה ראש.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי