תשלום חלף הודעה מוקדמת

  • פיטורי עובד משמרות אחרי 19 שנה
    משה | 23/05/2019 07:27

    עובד 19 שנה במפעל בתור פועל ייצור. המפעל עובד 24/7 כלומר 3 משמרות והמשכורת בהתאם. לפני חודש קיבלתי מכתב פיטורים עקב צימצומים והודיעו לי ש"אנוח בבית חודש-הודעה מוקדמת". זה אומר שבחודש הזה המשכורת תהיה מאוד נמוכה, ללא תוספות של שעות נוספות+שבתות +חגים  ובונוסים וזה יפגע משמעותית בפיצויים. האם יש עילה לתביעה?  תודה מראש

    • תשלום חלף הודעה מוקדמת
      עו"ד לילך אקרמן | 26/05/2019 17:26

      שלום רב

      על פניו אין עילה לתביעה שכן זכותו של המעסיק לוותר על עבודה בפועל במהלך תקופת ההודעה המוקדמת ולשלם תמורתה. יש לבחון את הסכם העסקתך שכן על המעסיק לשלם במהלך תקופה זו שכר בהתאם לממוצע השכר לו היית זכאי לו היית עובד

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il