האם מותר למעסיק לקצר משמרת בזמן החג?

  • קיצור משמרות
    מנשה | 22/05/2019 10:04

    שלום רב,

    אני עובד במפעל יצרני במשמרות- בעקבות החג הודיעו לנו מראש שהמשמרות ישתנו במקום מ7-16 ו16-24, ל 7-15 ו15-24, במידה אני עובד רק בבקרם האם מגיעה לי השלמה?

    תודה

    • האם מותר למעסיק לקצר משמרת בזמן החג?
      עו"ד אחוה פודים | 23/05/2019 07:38

      שלום רב,

      שאלתך מעט לא ברורה.

      מכל מקום ככל שכוונתך הייתה האם מגיע לך תשלום עבור השעה שהפסדת מ15-16, לטעמי התשובה לכך שלילית.

      יש למעסיק זכות לבצע שינויים כאלה ואחרים בהתאם לצורכי המערכת ובמיוחד שמדובר בשינוי חד פעמי וקצר, אשר חל רק בזמן החג.

      לא ניתן לכבול את המעסיק למצב קיים רק מתוך חשש להרעה בתנאי עבודה.

      על אף האמור לעיל, יש לבחון האם על מקום עבודתך חל הסכם כלשהו. ישנם מפעלים שיש בהם הסכמים שבחול המועד ימי העבודה מקוצרים והעובדים זכאים לתשלום מלא עבור אותו היום.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com