הכרת בהוצאות אחזקת רכב

  • הוצאות השכרת רכב וקנית רכב
    אבו | 21/05/2019 23:25

    אני מעונין לקנות סקודה אוקטביה .
    אני עובד בעסק בנין מ 5 בבוקר עד 5 בערב.
    אני רוצה לקבל מימון 100% מודיעים לי כי נותנים חשבונית מס . כל חודש בחודשו. איך ניתן לרשום חשבונית זאת. לצורך מעמ ומס הכנסה.
    האם ניתן לקזז מעמ, מדובר בחשבונית מס?
    ומה בגין מס הכנסה והפחת איך מחשב בגין התשלומים ששלימתי רק השנה או בגין כל ערך הרכב *15%.
    ומה אם מדובר בהשכרת רכב.
    חשבונית מס מקבל כל חודש מחברה ההשכרה .
    האם ניתן לקזז מעמ?
    ומה עם החשבונית לצורך מס הכנסה רק כהוצאות השכרה רכב או גם מקבל פחת?
    ומה עם תיאום הוצאות בכל אחד מהאפציות.

    האם בגין ביטוח רכב ורשיון רכב עושים תיאום , במידה וכן כמה.

    האם הוצאות חניה מוכרת למס הכנסה ומעמ או רק מס הכנסה.

    • הכרת בהוצאות אחזקת רכב
      עו"ד משה (מוש) גבע | 23/05/2019 16:38

      רכישת ושימוש ברכב זו הוצאה מעורבת (עסקית ופרטית) ולכן ההוצאות מוכרות רק בחלקן.

      לכל צורת רכישה ואחזקה יש את דרך ההכרה בהוצאות שלה.

      לאור ריבוי ההתלבטויות שלך, וכיוון שאנחנו עוסקים רק במענה לשאלות נקודתיות ועקרוניות, מומלץ לך לפנות לקבלת יעוץ פרטני מאיש מקצוע.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      גבע, גריידי - משרד עורכי דין
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il