התפטרות לאחר חופשת לידה

  • מישהי
    מישהי | 21/05/2019 22:14

    שלום רב,
    ותק של 10 שנים בעבודה
    ילדתי בדצמבר האחרון וקבלתי דמי לידה.
    במידה ואני לא מעוניינת להמשיך לעבוד בחברה:
    1. האם למעסיק מותר לפטר אותי וכך אןכל לקבל דמי אבטלה מיידית?
    2. במידה ואני מתפטרת, מה טווח הזמן המקסימלי שאוכל לגשת ללשכת התעסוקה כדי שאוכל להיות זכאית לדמי אבטלה? (הבנתי שצריך לפחות 12 משכורות-האם זה כולל את המשכורות של הדמי לידה? ואם כן, פשוט להוסיף 15 שבועות מיום הלידה ומשם לקחת חצי שנה כתאריך מקסימלי לזכאות דמי האבטלה?)

    תודה.

    • התפטרות לאחר חופשת לידה
      אורנה | 24/05/2019 13:19

      שלום לך,

      על פי חוק עבודת נשים, את יכולה להתפטר עד 9 חודשים מיום הלידה,
       לצורך טיפול בתינוק שנולד  ולהיות זכאית לכל זכויותייך בדין מפוטר.

      על פי חוק אבטלה, חלה תקופת המתנה של 90 ימים, מיום סיום יחסי עובד/מעביד.

      על מנת להיות זכאים לדמי אבטלה, יש לצבור 12 חודשי עבודה לפחות,
      הנבדקים מהיום הראשון בו מתיצבים בשירות התעסוקה, לתקופה של 18 חודשים קודמים.

      חופשת לידה נכללת בתקופות עבודה.

      לשאלותייך:

      1- המעסיק אינו יכול לפטר אותך לאחר חופשת לידה ועד חודשיים משובך לעבודה.

      2- תקופת המתנה של 90 ימים. בתקופות עבודה נכללת חופשת לידה.

      3 - הבסיס לחישוב דמי אבטלה הוא השכר ב-6 חודשים מחולק ב-150 למציאת הבסיס לחישוב השכר היומי, על פי גיל והכנסה.

      ראי מתוך סכום הקצבה, הכולל מחשבון לבדיקה מקדימה של הזכאות.

      כמו כן ראי תקופת הזכאות המירבית לדמי אבטלה מתוך כמה זמן ניתן לקבל דמי אבטלה?

      לתשומת ליבך, חלק מתנאי הזכאות לקבלת דמי אבטלה,
      הינו זמינות לעבודה, שיפנו אותך אליה. סירוב יגרור הפחתה של 30 מימי הזכאות ולתקופת המתנה של 90 ימים.

      ראי מתוך אתה מובטל.

      בברכה.

      • מישהי - תגובה
        מישהי | 26/05/2019 12:00

        תודה רבה על התשובה המפורטת!

        אשמח לדעת בנוסף:

        1. לאחר שאתפטר אני מניחה שאקבל עוד תלוש שכר ל"סגירת חשבון" של פדיון ימי החופשה וכו.. האם תלוש בודד זה יכלל בחישוב של דמי האבטלה? שכן הוא אמור להיות יחסית נמוך...
        2. האם אני אוכל לבקש זכאות לקבל דמי אבטלה מיום ראשון בגלל מרחק מהעבודה לבית? עובדת בתל אביב (שם המשרד) ועיקר עבודתי היא בשטח בעיקר בנסיעות לכל הארץ (צפון דרום וכו).
        האם תלוש בודד זה עלול לא לזכות אותי בדמי האבטלה מיום ראשון (כלומר לא יחשבו בביטוח לאומי שחזרתי לעבוד לעוד חודש כי קבלתי כאילו עוד תלוש, למרות שתלוש זה זה לסגירת חשבון בלבד?)

        תודה!

        • תלוש שכר אחרון פדיון יתרת ימי מחלה
          אורנה | 26/05/2019 16:15

           תלוש שכר לאחר סיום יחסי עובד/מעביד, כמו פדיון ימי חופשה,

          לא נלקח בחשבון לצורך חישוב הבסיס היומי לדמי אבטלה.

          כמו כן תוכלי  לאחר התייצבות ראשונה בשירות התעסוקה, להגיש תביעה לדמי אבטלה לביטוח לאומי, בה תצייני את מה שפרטת כאן, על מנת שתיבדק זכאותך ללא תקופת המתנה אם ההתפטרות תתקבל כמוצדקת.  למי שיש ילד עד גיל 7 ונסיעה למקום העבודה הינה 40 ק"מ ומעלה.

          ראי מתוך אתה מובטל סיבות מוצדקות להתפטרות.

          עלייך להמשיך ולהתייצב בשירות התעסוקה כדורשת עבודה (חלק בלתי נפרד מתנאי הזכאות) בימים ובשעות שיקבעו, כך ישולמו דמי אבטלה אם התפטרותך תוכר כמוצדקת.

          בברכה.

          • מישהי-תגובה
            מישהי | 27/05/2019 15:42

            שוב תודה רבה לך כל ההסבר המפורט!!
            רציתי לוודא, כדי לא לפספס את המהות, אם ילדתי בצדמבר ואני מתייצבת בלישכה ביולי (7 חודשים לאחר הלידה) - כלומר במהלך חופשת ללא תשלום, האם אני עדיין אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה במידה ויהיו לי 12 משכורות מתוך 18 אחרונות?
            פשוו קראתי באיזשהו אתר שיולדת בזמן חל"ת לא זכאית לדמי אבטלה ?!

            אודה מאוד לתשובתך.