האם מותר לצוות הרפואי למנוע ממלווה להיות נוכח בזמן הטיפול הרפואי?

  • זכות בסיסית לליווי אישי
    מאי | 19/05/2019 16:40

    שלום,

    האם הגיוני שתמנע הזכות הבסיסית למלווה במהלך טיפול הכולל הרדמה/טשטוש?

    אמא שלי עוברת בדיקת גסטרו, וביקשה שאהיה איתה, האחיות מסרבות לליווי , לא במהלך הטשטוש ולא במהלך ההמתנה לרופא ( מעל שעה) ולא במהלך הבדיקה.

    תקין?

    אפילו הורידו את הזכות לליווי מזכויות החולה.

    • האם מותר לצוות הרפואי למנוע ממלווה להיות נוכח בזמן הטיפול הרפואי?
      עו"ד ורד פרי | 19/05/2019 16:46

      שלום מאי,

      עפ"י סעיף 6 לחוק זכויות החולה, מטופל זכאי שאדם ילווה אותו במהלך הטיפול הרפואי, כל עוד המלווה אינו מתערב בטיפול הרפואי.

      יש לכך סייגים והם שליווי כזה לא יתאפשר במקרים בהם הליווי עלול לפגוע בבריאות המטופל, או במקרים בהם הליווי עלול לפגוע באיכות הטיפול הרפואי ובסיכויי ההצלחה שלו.

      גם במקרים בהם הליווי יהווה הפרעה ממשית לצוות המטפל ובמקרים בהם הליווי יפגע בפרטיות מטופלים אחרים - לא יתאפשר ליווי.

      בכל מקרה בו מונעים ממלווה להיות נוכח בעת הטיפול הרפואי, צריך להסביר לו את הסיבה בגללה לא מאפשרים לו להיות נוכח בטיפול.

      להשקפתי, במהלך זריקת הטשטוש וההמתנה לרופא - אין סיבה למנוע ממך להיות צמודה לאימך.

      ייתכן שבעת ביצוע הטיפול/הבדיקה עצמם - יש בנוכחות כדי להפריע לעבודת הצוות הרפואי.

      אם מונעים ממך את הנוכחות - תבקשי שיתעדו את זה בגליון הרפואי ויסבירו גם מדוע מנעו ממך להיות נוכחת לידה במהלך הטשטוש וההמתנה.

      מאחלת לאמך בריאות והחלמה מהירה,

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 04-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il