עוד משהו נוסף למה שכתבתי

  • דיור
    א | 14/05/2019 13:33

    שלום אשמח לתשובה שתעזור לי או כיוון בקשר לדיור הציבורי דייר בדיור הציבורי המתגורר בשכירות כ40 שנה מתגורר ב2 דירות מחוברות (שכנראה לפיהם ניתן לפיצול) מסרבים לתת לי לרכוש את 2 הדירות שאם במידה וארצה לרכוש אצטרך להחזיר דירה אחת, המצב שאנחנו מאוד קשורים למקום לבתים גדלנו בהם ורוצים להמשיך להתגורר בהם כל כך הרבה שנים וידוע שבעבר היה ניתן לרכוש את שניהם ורק בשנתיים שלוש האחרונות הם שינו זאת, הם מצידם נתנו החלטה ברורה שלא ניתן לערעור האם ניתן לעשות משהו עם זה? תודה

    • עוד משהו נוסף למה שכתבתי
      א | 15/05/2019 13:35

      עוד משהו נוסף הם טוענים שכדי לערער על ההחלטה כדי לרכוש את שני הדירות עלי לפנות לבית משפט לעיניינים מנהליים האם באמת זה יכול לעזור? והאם כדאי בכלל?
      תודה

    • רכישת דירות מחוברות בדיור הציבורי
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/05/2019 13:42

      שלום רב,

      בחוק קבועים קריטריונים למכירת דירות שחוברו לדייריהן וכן אפשרות לחברה המשכנת להודיע כי בכוונתה לפצל את הדירות למצבן המקורי.

      אם בקשתכם עונה לקריטריונים אך לא נענתה תוכלו לפנות בעתירה מינהלית כנגד החלטה זו בתוך 45 ימים ממתן ההחלטה.

      כדאי לבחון את עמידתכם בקריטריונים ואת סיכויי ההצלחה של עתירה מינהלית או האפשרות לנקוט בהליך אחר בפניה לעו"ד ליעוץ משפטי.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • עוד שאלה בבקשה
        א | 19/05/2019 14:45

        שלום
        הם טוענים שיש אפשרות לפצל את הדירות
        שאלה לי האם וותק של עשרות שנים שבהם שילמנו שכר דירה כל אותם שנים ואנחנו הדיירים הראשונים שמתגוררים בדירות אלו לא נחשב?
        תודה

        • השפעת תקופת המגורים בדירה
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 20/05/2019 10:37

          תקופת המגורים בדירה משפיעה על עצם הזכות לרכוש את הדירה ועל גובה ההנחה ברכישה, אבל איננה משפיעה על הזכות לקבל את 2 הדירות.

          יחד עם זאת - בית המשפט עשוי להתחשב בכך בבחינת סבירות ההחלטה שלא למכור לכם את הדירה כולה אלא לפצל אותה.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

          • בסופו של דבר
            א | 20/05/2019 15:35

            זאת אומרת שאלו הם החוקים ולא ניתן לשנות את ההחלטה בשום עמדה אחרת? אלא אם כן ישנו את החוק כמו שהיה בעבר שהיה ניתן לרכוש שני דירות
            תודה

            • התיעצות משפטית
              לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 20/05/2019 15:42

              מציעה שתפנו לעו"ד להתיעצות משפטית מסודרת, תציגו את ההחלטה שהתקבלה ותבחנו יחד עם עוה"ד את עמידתכם בקריטריונים ואת סיכויי ההצלחה בעתירה מינהלית.

              לא תמיד ההחלטות שמתקבלות תואמות את החוק ואז בית המשפט מתערב ומשנה את ההחלטה.

              חשוב לשים לב, שהחוק איננו מונע רכישת שתי דירות צמודות גם אם הן ניתנות להפרדה, אם מתגוררים בה יותר מ 2 אנשים.

              בברכה,

              לילך עתני, עו"ד
              מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

              בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
              טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

              • מעל 2 נפשות ועדיין לא מאושר
                א | 20/05/2019 18:48

                מאוד מודה לך על כל העצות
                אגב יש מעל 2 נפשות הוועדה והחברה המאכלסת טוענים שצריך 8 נפשות כדי לרכוש 2 דירות ואנו 4 נפשות ולמרות זאת דוחים את בקשתנו בחברה
                תודה