יפוי כח למכור דירה - תושב חוץ

  • יפוי כח למכור דירה - תושב חוץ
    עו"ד צעיר | 16/05/2019 15:28

    שלום, האם תושב חוץ יכול לחתום על יפוי כח בפני קונסול כדי לאפשר לי כעו"ד למכור ולחתום בשמו על הסכם מכר ומסמכי העברה? מה אני צריך לוודא שיהיה כתוב על מנת שאוכל להימנע מבעיות ואוכל לחתום גם על מסמכי משכנתא של הקונים? תודה מראש!

    • יפוי כח למכור דירה - תושב חוץ
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/05/2019 14:57

      שלום רב,

      עקרונית ניתן לקבל יפוי כח חתום בפני הקונסול, שיאפשר חתימה על מסמכי העסקה.

      יש לוודא שיפוי הכח מתיחס לעסקה ספציפית (המוכר לקונה ספציפי שנקוב ביפוי הכח) ושמופיע בו סעיף המתיחס לחתימה על מסמכי משכנתא של הקונים.

      קח בחשבון שיפוי כח כזה מטיל עליך אחריות גדולה מאוד ורצוי לשקול חלופות, כגון מתן יפוי כח לקרוב משפחה/איש אמון של המוכר, שיחתום על המסמכים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • יפוי כח למכור דירה של תושב חוץ
        עו"ד צעיר | 26/05/2019 12:18

        תודה על המענה, כרגע אין שם של קונה ספציפי.. אם כותבים את פרטי מייפה הכוח, פרטי מיופה הכוח ופרטי הנכס הספציפי.. זה לא יהיה בתוקף? לא יהיה ניתן לחתום על עסקת מכר בעתיד?

        הכותרת של יפוי הכח צריכה להיות "בלתי חוזר" ?

        תודה רבה!

        • יפוי כח למכור דירה של תושב חוץ
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 26/05/2019 16:37

          יפוי הכח כפי שאתה מתאר יהיה תקף, אך עוה"ד של הקונה רשאי יהיה להתנות את העסקה בקבלת יפוי כח נוסף מהקונה בו יופיעו פרטי הקונה.

          רצוי לציין בכותרת אם מדובר ביפוי כח בלתי חוזר. יחד עם זאת, כותרת יפוי הכח איננה משנה אלא המהות - אם יפוי הכח לא ניתן לצורך הבטחת זכות של צד ג' או של השולח עצמו הוא לא יהיה בלתי חוזר.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com