שאלה לפורום לא נכון

  • המשמעות של הביטוי הלכה למעשה במקרה הבא
    מיכל | 15/05/2019 13:15

    רקע לשאלה:

    מדובר בתיק של ייצוג בדיני עבודה.

    הלקוח והעו"ד הכינו בכתב הסכם שכ"ט המכיל גם נספח והגיעו לנוסח מוסכם בכתב שהכיל 2 עמ'.

    העו"ד והלקוח נפגשו על בסיס נוסח הסכם שכ"ט המוסכם , אלא שלפתע ומטעמים טכניים בלבד העו"ד אמר שכדי שההסכם יכיל רק דף אחד, הוא מאחד את 2 העמ' הסכם שכר הטרחה לדף 1.

    ההסכם המאוחד שאדגיש שאוחד ע"י העו"ד מטעמים טכניים בלבד לא היה אמור לשנות במאומה מהנוסח שהיה מקובל על הצדדים ואשר הכיל 2 עמודים.

    הלקוח חתם במשרד העו"ד על ההסכם המאוחד ורק בבית הלקוח שם לב שמההסכם המאוחד נשמטו 3 מילים המשנות את משמעות שכר הטרחה לרעת הלקוח , הלקוח פנה טלפונית לעו"ד והעו"ד אמר שהוא צריך לבדוק וייתן תשובה בעניין , קרי העו"ד לפתע פתח מחדש עניין שכ"ט שעליו כבר סוכם בנוסח המוסכם שהעו"ד עצמו כתב ,לפני שאיחד את 2 דפי הנוסח המוסכם לדף 1.

    אציין שבשיחה הטלפונית העו"ד גם אמר ללקוח, כי הוא ישיב ללקוח האם הוא מוכן להחזיר את המילים שהושמטו או לא , או שיציע ללקוח הצעה חדשה. ובנוסף העו"ד אמר שהכל הפיך וככל שהלקוח לא יהיה מעוניין , למרות שהלקוח חתם על ההסכם המאוחד הכל הפיך וכי לא יכפה על הלקוח דבר וכי הלקוח לא מחוייב להסכם החתום.

    שאלתי היא:

    על סמך אותה שיחה טלפונית שפורטה לעיל, האם ניתן לומר :

    1.שהעו"ד ביטל /אישר את ביטול ההסכם המאוחד? או שהעו"ד הלכה למעשה ביטל /הלכה למעשה אישר את ביטול ההסכם המאוחד?

    2. האם יש הבדל בין שתי האפשרויות? ,האם יש הבדל במשמעות המשפטית בין "ביטל" לבין "הלכה למעשה ביטל"?. ככל שיש הבדל : האם כשעו"ד הלכה למעשה מאשר שהסכם שכ"ט אינו מחייב, האם הלקוח יכול להיות רגוע שההסכם הנ"ל מבוטל?

                                                                                                          תודה רבה

    • שאלה לפורום לא נכון
      עו"ד אחוה פודים | 19/05/2019 08:34

      שלום רב,

      זוהי איננה שאלה לפורום דיני עבודה.

      אנא העבירי את שאלתך לפורום המתאים.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com