ציטוט שורה משיר

  • ציורים למכירה
    איתי | 14/05/2019 09:40

    יש לי שאלה יש לי ציורים שיצרתי אני רוצה לעלות אותם

    לעלות את הציורים למכירה בפיסבוק וגם באתר. מותר לי לצטט שורה משיר בלי לבקש רשות או לשלם תמלוגים וכו?

    • ציטוט שורה משיר
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/05/2019 18:10

      איתי שלום,

      ככלל, אין להעתיק לתוך יצירה מסחרית - יצירה ספרותית או חלק ממנה. שיר הוא במקרים רבים יצירה ספרותית המוגנת בזכות יוצרים. משפט מתוך השיר עשוי להיחשב אף הוא לחלק מהותי מהיצירה השלמה (השיר) ובמקרים מסוימים גם ליצירה העומדת בפני עצמה. העתקה ללא הרשאה עשויה להוות פתח לתביעה משפטית כנגדך.

      אמנם בנסיבות מסוימות ציטוט עשוי להוות שימוש הוגן מותר, אך הדבר נבחן לאור פרמטרים שונים וככלל "מחסה" זה נוצר על מנת לאפשר ציטוט במסגרות של מאמרים וכיו"ב ולא כחלק מרכזי ביצירה אומנותית ועל לטעמי יקשה עליך להיבנות ממנו.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il