האם המחיר המופיע על הקופסה מחייב?

  • חוג הגנת הצרכן
    אופיר חי | 13/05/2019 10:29

    שלום,

    לפני יומיים רכשתי נעליים. על הקופסה היו 2 מחירים 279.9 ו-299.9. שהגענו לקופה שאלנו את הקופאי מה המחיר והוא אמר שמופיע לו בקופה שהמחיר הוא 299.9 ש"ח. כשאמרתי לו שהוא צריך לחייב את המחיר הנמוך הוא אמר שלא מעניין אותו החוק ורואים שיש מדבקה שכתוב עליה 299.9- אבל מצד שני ראו שיש מדבקה של 279.9. השאלה שלי מה הוא היה צריך לחייב הנמוך או הגבוה? במידה והוא היה צריך לחייב את המחיר הנמוך מה ניתן לעשות בנושא?

    תודה

    • האם המחיר המופיע על הקופסה מחייב?
      ליאור חאיק, עו"ד | 16/05/2019 15:44

      בעיקרון המחיר הנמוך.

      אפשר לנסות ולתבוע פיצוי עונשי לפי חוק הגנת הצרכן עד סכום של 10 אלף ש"ח אך לדעתי הסיכויים אינם גבוהים מאחר ולא מדובר במדבקה אחת על גבי המוצר ואחת בקופה, אלא שתי מדבקות סותרות וסביר שמדובר בטעות אנוש.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com