האם זכויות שוכרי דירה נפגעות במקרה בו המשכיר נפטר?

  • שוכרים
    שושנה | 12/05/2019 15:05

    שלום,

    1. אני רווקה, בת 70, ללא ילדים. בת יחידה. השכרתי דירה לזוג שוכרים, עד 2020. אם קורה לי משהו, מוות פתאומי, האם השוכרים יכולים להישאר בדירה עד תום תקופת השכירות?

    2. כמה זמן עובר עד קבלת צו ירושה? האם בתקופת הביניים הזו הם יוכלו להישאר בדירה?

    3. אם קרובי משפחה מערערים על הצוואה (הם לא מופיעים בה) - האם בתקופה זו, עד קבלת החלטת בית משפט, הדירה תינעל?

    • האם זכויות שוכרי דירה נפגעות במקרה בו המשכיר נפטר?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 12/05/2019 16:19

      שלום שושנה,

      זכויות השוכרים אינן נפגעות גם בעת פטירת המשכיר, בכפוף לכך שיוסיפו לשלם את דמי השכירות ליורשים החוקיים (או, למשל, להפקידם בבית המשפט במקרה של סכסוך בעניין הירושה).

      זכותם של השוכרים איננה נפגעת גם בתקופה שעד קבלת צו ירושה/קיום צוואה ולא ניתן צו פינוי נגדם רק בשל פטירת המשכיר וגם אם מתנהלים הליכים משפטיים בין היורשים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com