הבטיחו לי הצערה של עור הפנים - והתוצאה נוראית! מה לעשות?

  • תוצאות שליליות מטיפול בלייזר
    ליה | 12/05/2019 09:55

    שלום,

    רציתי לקבל את חוות דעתכם בנוגע לנושא אישי.

    לפני מספר חודשים הגעתי ליעוץ בחברת טיפוח ידועה, לבירור ראשוני לגבי טיפול לייזר להצערת עור הפנים.

    אף פעם לא עברתי טיפולי לייזר אלא טיפולים שונים במקומות אחרים.

    הובטח לי באותה חברה שהטיפול שלהם איננו כואב כלל והוא גורם להצערה ב5-8 שנים.

    הבנתי מהנציגות ששוחחו איתי שאקבל 4 טיפולי לייזר תמורת אלפי שקלים.

    אך רק אחר חתימת ההסכם והגעתי לטיפול ראשון הסתבר לי שהטיפול הראשון הינו מריחת קרמים על הפנים - של החברה שלהם .

    בהגעתי השלישית, הפעם לטיפול לייזר ראשון, הוא נעשה ללא מיסוך (משחה משככת) והכאב היה נוראי..

    כמו להביור על העור (בפרט בשני שלבים מהטיפול).

    בשובי הביתה היה לי קשה להרדם בלילה מרוב שהפנים שרפו. העור נראה נורא וביטלתי תוכניות מחוץ לבית במשך אותו שבוע.

    לצערי לא צלמתי את מראה העור מיד אחרי הטיפול אלא רק מאוחר יותר.

    תוצאות הטיפול לאחר הגלדה - הרבה קמטים שמעולם לא היו.

    התלוננתי בחברה מיד אחרי הטיפול הראשון וביקשתי לעבור למשהו אחר אך הם ענו לי שאף אחת לא התלוננה לפניי על דבר דומה..

    ושאני צריכה להאזר בסבלנות כי בטיפול הבא יהיה שיפור.

    הם הבטיחו גם טלפונית למרוח קרם משכך (אין לי הקלטה של השיחה הזו).

    בטיפול הלייזר השני המשחה לשיכוך עזרה באופן מסויים.

    אך התוצאות הן: שנוספו עוד קמטים עמוקים חדשים והקרמים טיפולים שהשגתי אינם עוזרים.

    יש לי צילום של העור אחרי אבל ללא תאריך. לצערי אין לי צילום תקריב של הפנים לפני הטיפול

    אלא רק בתיק אצל החברה ששמרה אותו לעצמה.

    בקשתי מהחברה לבטל את הטיפול השלישי בלייזר ולקבל עליו החזר וכן פיצוי על עגמת נפש.

    בנתיים הם עוד לא נתנו לי תשובה חד משמעית.

    מה לעשות במקרה זה?

    בתודה,

    • הבטיחו לי הצערה של עור הפנים - והתוצאה נוראית! מה לעשות?
      עו"ד אביטל פז | 16/05/2019 14:37

      ליה שלום,

      לענין ההחזר הכספי על טיפולים שאת מפסיקה תלוי מה אומר החוזה שחתמת עליו והאם התחייבת לשלם עבור כל הטיפולים.

      בד"כ במצב כזה יש נכונות מצד החברה להחזיר את התשלום כנגד דרישה שתוותרי על כל תביעה עתידית.

      אם אכן נגרם לך נזק לפנים חשוב שתביני שאת מוותרת על כל אפשרות תביעה עתידית.

      כמו כן עליך לדעת שלא כל תוצאה בלתי רצויה מלמדת בהכרח על טיפול רשלני ואילו תביעה כזו כרוכה בהוצאות רבות.

      לכן, אם הנזק למקום הטיפול חלף, ספק אם יש כדאיות כלכלית בתביעה משפטית בגין רשלנות רפואית אשר כדאית במקרים בהם נגרם נזק משמעותי.

      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il