כיצד נכון לו לנפגע עבירה להתנהל מול קצינת המבחן?

  • מה לומר לקצינת המבחן כדי שתמליץ על החמרה בעונש?
    הילי | 07/05/2019 11:25

    שלום רב,

    בעלי ואני נפגעי עברה של עורכת דין, שזייפה, רימתה וגזלה מאיתנו כספים במרמה.

    כתב אישום פלילי חמור, הוגש כנגד עורכת הדין הזו ע"י הפרקליטות (הכולל ריבוי עברות של זיוף, מרמה וקבלת דבר במרמה). לצערינו, נחתמה עסקת טיעון מקלה עם עורכת הדין הזו, בה היא הודתה בשלושה מקרים בלבד מתוך 7 מקרים פליליים שהופיעו בכתב האישום המקורי. ולגבי העונש, אין הסכמות בין בא כוחה (שמעוניין באי הרשעה) לבין הפרקליטות (שמעוניינת בהרשעה , קנס ופיצוי).

    כעת, זומנו לפגישה עם קצינת המבחן של עורכת הדין העבריינית, שאמורה לתת המלצותיה לשופט (דיון טענות לעונש אמור להתקיים בחודש הבא).

    רציתי לשאול, מה אפשר לומר לקצינת המבחן על מנת שלא תמליץ על אי הרשעה לאותה עורכת דין, שמסתבר שפוגעת ומרמה עוד ועוד אנשים ואופן הונאותיה הינו שיטתי וחוזר על עצמו אך בקרב אנשים אחרים כל פעם (לצערינו, זה כתב האישום הראשון שהוגש נגד עורכת הדין הזו).

    אנו מעוניינים שקצינת המבחן תמליץ על הרשעה ועל עונש הולם לשלל הפשעים שלה כלפינו.

    תודה על תשובה כנה

    • כיצד נכון לו לנפגע עבירה להתנהל מול קצינת המבחן?
      עו"ד אמיר מורשתי | 07/05/2019 18:43

      הילי יקרה, מניסיוני חשוב מאוד להיות כנים עם קצינת המבחן ולא להגזים באמירות שאינן מבוססות ובעיקר להתמקד בנתונים הרלוונטיים לפגיעה שאתם חוויתם מאותה עורכת דין- חשוב למשל לבהיר לקצינת המבחן האם עורכת הדין החזירה לכם את הכסף שהיא גזלה מכם- אם לא- הרי הדבר עשוי להשפיע רבות על המלצת קצינת המבחן בסוגיית ההרשעה- שכן כשאדם לא לוקח אחריות למעשיו, ( ואי החזרת הגזילה משולה לאי נטילת אחריות ) הרי שיקשה מאוד להמליץ על סיום התיק בעניינה באי הרשעה. בנוסף, חשוב להבהיר לקצינת המבחן מדוע חשוב לכם שכתם ההרשעה יישאר- ולשתף אותה בכל הנזקים הממוניים והנפשיים שנגרמו לכם בעקבות מעשיה של עורכת הדין.  מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה רבה
        הילה | 08/05/2019 00:20

        תודה רבה רבה על התשובה המפורטת והמקצועית כל כך.

        • תודה רבה על הפידבק החיובי- שיהיה לכם חג עצמאות שמח
          עו"ד אמיר מורשתי | 08/05/2019 09:11

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי