תשלום ימי מחלה

  • ימי מחלה
    שמרית | 05/05/2019 17:56

    שלום,

    קיבלתי על יום מחלה שני פחות מ-50%, נאמר לי שזה בגלל שאני לא עובדת משרה מלאה. האם זה חוקי ?

    • תשלום ימי מחלה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 06/05/2019 10:11

      עבור היום הראשון להיעדרות - העובד אינו זכאי לתשלום.
      עבור היום השני והיום השלישי להיעדרות - העובד זכאי לתשלום בשווי 50% משכר העבודה הרגיל שהיה מקבל אילו עבד.
      עבור היום הרביעי ואילך - העובד זכאי לתשלום בשווי 100% משכר עבודה שהיה מקבל אילו עבד.
      שיעור התשלום עבור ימי המחלה הראשונים הוא המינימום הקבוע בחוק. לעתים יש הוראה מיטיבה בהסכם קיבוצי או בחוזה העבודה האישי של העובד, לפיה התשלום יהיה גבוה יותר ואף תשלום מלא החל מיום המחלה הראשון. בכל מקרה, אין לקבוע בהסכם או בחוזה עבודה תשלום הנמוך מהתשלום הקבוע בחוק.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com