פדיון ימי חופשה

  • ימי חופש
    שכירה | 03/05/2019 15:59

    שלום וברכה,
    ברשותי ימי חופשה מצטברת.
    אני עובדת שעתית בעסק פרטי קרוב לארבע שנים ,מעוניינת להתפטר.

    1.   האם יכולה להודיע על פיטורין ומיד ביום שלמחרת לשבת בבית ולנצל את ימי החופש שלי כימי התראה?

    2.   אם אאלץ להמשיך לעבוד בימי ההתראה, האם אקבל את ימי החופש בכסף?

    בברכה, שבת שלום
    מעריכה את עצותייך

    • פדיון ימי חופשה
      עו"ד לילך אקרמן | 07/05/2019 14:15

      שלום רב

      1. לא. ימי הודעה מוקדמת הם לעבודה בפועל בם אלא אם המעסיק מוותר על עבודתך בפועל שאז עליו לשלם בגין תקופה זו וכאן ייתכן וניתן לחפוף את התקופה הראשונה של ההודעה המוקדמת עם ימי חופשה אך יש לבחון את היקף ההודעה המוקדמת שעליך לתת.

      2. כן. עם סיום יחסי עובד מעביד על המעסיק לשלם פדיון חופשה בגין יתרת ימי החופשה שלא נוצלו

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il