הוכחת מקוריות של

  • שאלה בעניין זכויות יוצרים.
    דני | 29/04/2019 10:46

    אם ושיתפתי יצירה עם מפיק מסוים והוא עשה שימוש בחלק ממנה ללא ידיעתי, האם יש ביכולתי לבלום אותו ולקבל פיצוי ללא שהפקדתי את היצירה אצל עורך דין?

    (באמצעות אימיילים, קבצי וורד וטיוטות ששמורות אצלי).

    תודה מראש.

    • הוכחת מקוריות של
      עו"ד אפי אהרונוב | 29/04/2019 18:33

      דני שלום,

      קיומה של זכות יוצרים ביצירה אינו מותנה ברישום של הזכות במרשם כלשהו ואף לא בעריכת תצהיר - באשר מדובר בזכות אשר נוצרת עם יצירת היצירה עצמה (ככל שהיא בגדר יצירה מוגנת, על פי עקרונות החוק). הנוהג לערוך תצהיר נוצר על מנת להקל על היוצר להוכיח את מועד יצירת היצירה, היה ויהיה צורך בכך, אך הדבר אינו הכרחי לצורך קיום הזכות ולצרכים האחרים ניתן להסתייע בהוכחות אחרות (כמו הודעות דוא"ל וכפי שציינת).

      באשר לזכויות כל אחד מהשותפים ביצירה הרי שיש לבחון את מכלול הנסיבות וההסכמים על מנת לבחון אם יש בסיס להעלאת דרישות של שותף כלפי שותפו.