הערות ביחס לחוק האשראי החדש

  • שוב בירור בעניין חוק נתוני אשראי
    משה | 29/04/2019 17:07

    אבי שלום,
    אני יודע שכבר שאלתי בעניין זה רק שהדברים לא ברורים לי.
    לפי החוק הישן תיק הוצאה לפועל שנפתח לפני יותר מ 5 שנים והתיק סגור לא יופיע רישום שלילי.
    לפי החוק החדש כן. אם מדובר באחד מהגופים שחייבים בדיווח אז מכיון שנאספו נתונים משנת 2016 יופיע אזהרה על אי עמידה באופן מובהק בפרעון תשלומים - חיווי אשראי שלילי.
    1. איך יתכן שלפי החוק הישן לא מופיע רישום ולפי החדש כן. כלומר, זה לא סביר להתחיל להוציא רישומים מהקבר. הרי בעוד שנה למשל יתקנו את החוק ויגידו שמפרסמים 10 שנים אחורה למשל. בעיקר על רישום של אי עמידה בפרעון באופן מובהק.
    2. יוצא מצב מעניין. למשל, תיק שנסגר בהוצלפ מחוסר מעש לפני 31.8.18 לא יהיה רשום כלל בדו"ח אשראי ובטח לא על אי עמידה בפרעון באופן מובהק. מצד שני, תיק שנסגר בפשרה לפני ה 31.8.18 מעיד על אי עמידה באופן מובהק.
    3. אם אני מבין נכון תיק הוצלפ מאחד החברות החייבות בדיווח גם אם הוא נסגר לפני ה 31.8.18 יהיה רשום מכיון שמדובר בחברה החייבת בדיווח בשונה מחברה שלא חייבת שאז אם התיק נסגר לפני ה 31.8.18 לא נאסף מידע. אם כן יוצא, שמדווח פעמיים על אותו חוב גם על חריגה בעוש וגם דיווח מההוצאה לפועל.
    4. התאריכים בדוח אינם נכונים למשל תאריך סגירת החוב ( סגירת החוב בפשרה) לא נכון וכן סכום מחילת חלק מהחוב שהוא לא נכון בעליל ובפנייתי לבנק ישראל לתיקון מידע נאמר לי שאין טעות אל אף שבהוצלפ עצמו רשום תאריך מוקדם יותר .
    בעיקר מה שלא ברור לי איך משנים חוק רטרואקטיבית איך יתכן שברשומים על אי עמידה בפרעון באופן מובהק מוצאים את הרשימות מהקבר.
    עד שאדם יצא כביכול מהרשימות השחורות אחרי מספר שנים עכשיו החוק מחזיר אותו לאותה רשימה שחורה.
    ממש סליחה על האריכות
    וכמובן ממש תודה

    • הערות ביחס לחוק האשראי החדש
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/05/2019 10:31

      שלום רב,

      הדברים שכתבת נכונים, והם רק חלק מעיוותים חמורים שנוצרו לאזרחים כתוצאה מהחוק החדש.

      כיום זה החוק. אם יהיו שינויים - אעדכן.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il