החלפת חופשת הלידה של היולדת

  • חופשת לידה לבעל בלידת תאומים
    יובל | 28/04/2019 13:48

    אישתי ילדה תאומים,
    אני מעוניין לעזור לה בבית, הבנתי שאפשר לקחת חופשת לידה במקומה משבוע 6-7 , אני מעוניין לקחת חופשת לידה במקומה.
    ב 15 מתוך 16 חודשים האחרונים היא עבדה בחצי משרה.
    בחצי שנה האחרונה, היא עבדה אצל מעסיק שהיה צריך אותה זמנית לצורך החלפת מישהי שיוצאת לחופשת לידה, ז"א שמבחינת המעסיק היא לא חוזרת לעבודה לאחר חופשת הלידה.
    המעסיק שלי רוצה שאשלח לו אישור חזרה לעבודה מהמעסיק של אישתי.
    האם יש אפשרות שאני תובע את ביטוח לאומי במקומה ואנחנו יחד נשאר בבית? כי הרי היא כרגע ללא עבודה/לא מצפים שהיא תחזור למעסיק האחרון.
     נ.ב. אני עובד אצל מעסיק בחוזה גלובלי משרה קבועה 4 שנים.

    • החלפת חופשת הלידה של היולדת
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 29/04/2019 10:59

      לגבי אשתך - היא זכאית לשוב לעבודה ולמעסיק חל איסור לפטרה גם אם היא עבדה ע"ס זמני וזאת עד 60 ימים מתום החופשה לידה ועוד התקופה של ההודעה המוקדמת - כמובן אם היא עבדה 6 חודשים במקום העבודה.

      חופשת לידה לתאומים - מוארכת ב- 3 שבבועות נוספים. ואלה הקריטריונים של החלפת היולדת בחופת הלידה עם בן זוגה: כאשר היולדת בוחרת לקצר את חופשת הלידה שלה, ובן הזוג מחליף אותה בתקופה שנותרה מתום 6 השבועות הראשונים שלאחר יום הלידה.

      כאשר היולדת מוותרת על תשלום דמי לידה עבור השבוע האחרון שבו היתה זכאית להם ובן הזוג יוצא לחופשת לידה בת שבוע במקביל לחופשת הלידה של היולדת.

      כאשר היולדת, בשל נכות או מחלה, אינה מסוגלת לטפל בתינוק, ובן הזוג נמצא עמו ומטפל בו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com