התניה של עבודה באישור רפואי

  • שלום חזרה לעבודה לאחר תאונת עבודה
    מאיר | 28/04/2019 13:13

    שלום, חזרתי להיום לעבודה לאחר תאונת דרכים שהתרחשה בזמן עבודה ועם רכב עבודה,בזמן התאונת עבודה קיבלתי דמי פגיעה מביטוח לאומי במשך כ שלושה חודשיים, כעת המעסיק מבקש ממני אישור מרופא משפחה שאני יוכל לעבוד בעבודה שעבדתי, מה קורה במידה והרופא משפחה לא מאשר לי? מי משלם לי את הימים האלה עד שיש לי רופא תעסוקתי? האם הבקשה של המעסיק סבירה? ומה קורה במידה ואני לא רוצה להמשיך בעבודה מה קורה עם ההתראה מוקדמת כי הרי המעסיק מתנה חזרה לעבוד באישור רופא, תודה

    • התניה של עבודה באישור רפואי
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 29/04/2019 10:51

      קבלת אישור על כשרות לעבודה הוא לא מסמך אשר מחוייב ע"פ הדין (פרט לעבודת נוער ועיסוקים ספציפים). דהיינו ברגע שאין לך אישורי מחלה - המעסיק חייב לקבל אותך בחזרה- אלא באם העבודה היא עבודה אשר נדרשת לה אישורי בריאות ספציפיים. אין כלמניעה לפנות לרופא משפחה עם טופס כשרות רפואית ולהחתימו. במידה ואינך כשיר רפואית - אזי אישור מרופא תעסוקתי - יאפשר לך להתפטר בדין מפוטר.

      כרגע - תוכל לפנות לביטוח לאומי ולהגיש תביעה לנכות.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com