אם אתה מודע (למעשה מסכים) להקלטות

  • האזנת סתר והפללה
    יורם | 25/04/2019 13:46

    לא ידעתי לאיזו קטגוריה השאלה שלי שייכת אבל זו נראית הכי מתאימה.
    מדובר בעבודה מול לקוחות, בקופה. כל העסק מצולם ומוקלט.
    הבנתי שלפי חוק האזנת סתר, מותר למנהל של העסק לצפות בהקלטות לצורך בקרת השירות. האם מותר לו גם להאזין לשיחות טלפון פרטיות?
    אם תוכן השיחה יכול היה להפליל אותי בעבירה כזו או אחרת (כמו שימוש בסמים -גראס), הוא יוכל להגיש עליי תלונה אם ירצה?

    • אם אתה מודע (למעשה מסכים) להקלטות
      חיים | 25/04/2019 18:42

      זו אינה האזנת סתר, והמעביד רשאי להתלונן עליך במשטרה אם הוא חושד שאתה עובר עבירה פלילית, במיוחד אם יש לו ראיה מוקלטת לכך. מלבד זאת, המעביד לא חייב לאפשר לך לנהל שיחות פרטיות בזמן העבודה ומהטלפון של העבודה, ודאי שלא על עבירות שאתה עובר או מתכנן לעבור בכלל, ועל שימוש בסמים בפרט.

    • האם למעסיק מותר להאזין לשיחותיי הפרטיות?

      ליורם שלום,

      חוק האזנת סתר אינו עוסק כלל בצפייה. החוק עוסק במלל ולא ובתוכן ויזואלי.

      לעניין האזנה לשיחות הטלפון הפרטיות שלך: האזנת סתר היא האזנה לשיחה ללא הסכמת אף אחד מן המשוחחים. כלומר - מספיק שאחד מן המשוחחים הסכים לה - זו אינה האזנת סתר.

      משאלתך אני מבין שמדובר בשיחות שאף אחד מבעלי השיחה לא הסכים להאזנה להן, ולפיכך אם המעסיק שלך מאזין לשיחות ו/או מקליט אותן, הוא מבצע עבירה של האזנת סתר אסורה. אסור גם לעשות שימוש בתוצרי האזנה כאמור, אלא בנסיבות מאוד חריגות המפורטות בחוק, ואשר אינן מתקיימות בתרחיש שתיארת. שים לב כי אם מדובר במכירת סמים, יתכן שניתן יהיה להכשיר את השימוש בתוצרי ההאזנה, למרות היותה בלתי חוקית.

      בכל מקרה, מומלץ בימינו לצאת מהנחה שכל שיחה מואזנת ומוקלטת. גם אם מדובר בהאזנת סתר אסורה, זה לא מבטיח כי לא יעשה בה שימוש.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com